Dačić: Srbija i Crna Gora imaju "istorijsku priliku" za normalizaciju odnosa 1Foto: Beta/MSP/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da Srbija i Crna Gora imaju „istorijsku priliku“ za normalizaciju odnosa i ukazao kako je vreme da se prevaziđu problemi nastali u vreme režima Mila Đuknovića i njegove politike prema Srbiji.

„Stalno se narodu Crne Gore pretilo, odnosno plašili su ih navodno nekom hegemonijom koja dolazi iz Beograda. Evo, čujete li iz Beograda neke pozive da se ukine Crna Gora, da ona promeni svoju spoljnu politiku? Ne. Mi samo pozivamo na to da se ne vodi antisrpska kampanja i inetersuju nas samo prava Srba, našeg naroda koji živi u Crnoj Gori, koji nije došao iz mog Prokuplja ili bilo kog dela Srbije da tamo živi, nego je tu nastao, vekovima tu živi i čini Crnu Goru“, rekao je Dačić u Jutarnjem programu RTS.

Dačić je ukazao da cu Crna Gora i njen narod najbliži Srbiji, da imaju iste korene, a da je „svako ko radi ko radi protiv saradnje sa Srbijom, radi i protiv interesa svog naroda“.

„Zato i mislim da je vreme, da bez obzira na heterogenost opozicije i različite izjave, da se svi potrudimo da prevaziđemo te probleme koji su nastali pre svega zbog režima Mila Đukanovića i njegove antispske politike“, rekao je Dačić za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari