Dačić u Nišu: Na predstojećim izborima očekujem više od 10,4 odsto glasova 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Kandidat koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) za premijera Ivica Dačić izjavio je danas u Nišu da na predstojećim parlamentarnim izborima očekuje bolje rezultate nego na prethodnim, a to znači „osvajanje više od 10,4 odsto glasova“.

Dačić je na predizbornoj konvenciji rekao da su socijalisti na jugu Srbije uvek imali veliki broj glasova i da i sada očekuje veliku podršku.

Prema njegovim rečima, SPS je najozbiljniji i najodgovorniji politički partner Srpske napredne stranke, koji godinama ima čvrste principe.

„Zalažemo se za interese Srbije i srpskog naroda što podrazumeva da ne pristajemo na nezavisnost Kosova, a protiv smo ulaska u NATO, protiv smo sankcija Rusiji, a svom snagom smo za podršku Republici Srpskoj“, istakao je on.

Rekao da je drugi oslonac politike SPS-a socijalistički, odnosno, „zalaganje za ljude koji žive od svog rada“.

„Niš i ceo jug Srbije su primer nejednakog razvoja svih krajeva Srbije i zato Niš i svi koji žive od svog rada treba da imaju veću podršku centralne vlade u Beogradu“, izjavio je on.

Koalicioni partner SPS, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je predstavnike grada Niša iz redova socijalista da u tom gradu izdejstvuju ukidanje komunalne policije i pauk vozila, i da uvedu besplatan prevoz za sve građane.

„Komunalna policija treba da postoji u dvomilionskom gradu kakav je Beograd, a ne u gradu gde se ljudi bore da zarade kako bi prehranili svoju porodicu“, rekao je on.

Poručio im je da „džipove koje su kupili za komunalnu policiju daju građanima“, a ne da se, kako je naveo „budžet puni od kazni običnih ljudi“.

Kazao da se zalaže i da se odloži primena fiskalnih kasa na pijacama i da se poljoprivrednim proizvođačima povećaju subvencije kako bi „pokrili“ razliku u ceni đubriva.

Pozvao je rukovodstvo Niša da štedi u budžetu kao što to, kako je naveo, čini lokalna vlast u Jagodini.

Kako je kazao, za samo 20 minuta uspeo bi da uradi rebalans niškog budžeta, tako da bi svim građanima Niša bio obezbeđen autobuski prevoz.

On je istakao da na izborima SPS i JS podržavaju Aleksandra Vučića, te dodao da je ta koalicija mnogo toga uradila proteklih godina.

Naveo je da su mnoge strane investicije došle u Srbiju zahvaljujući toj koaliciji, a građani Srbije putuju bez viza u Grčku i druge zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari