Dačić uputio saučešće porodicama žrtava terorističkog napada u Moskvi 1foto FoNet Ana Paunković

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je danas uputio saučešće terorističkog napada u Moskvi uz izraze podrške borbi protiv terorizma.

„Sa velikom tugom i nevericom sam primio vest o zverskom terorističkom napadu u Moskvi u kome je nastradao veliki broj građana Ruske Federacije“ – napisao je Dačić i „u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime uputio izraze najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih“.

Ministarstvo je iz poruke prenelo da „sa iskrenim žaljenjem i saosećanjem delimo bol porodica poginulih. Građanima koji su povređeni želimo brz i uspešan oporavak“.

„Napad na mirne građane Moskve je napad i na sve nas, na ceo civilizovani svet. Republika Srbija najoštrije osuđuje ovaj zločinački čin koji predstavlja opomenu svima“ – ukazao je ministar.

Dačić je poručio da „pružamo punu podršku vašim naporima u borbi protiv terorizma koji predstavlja pretnju globalnom miru i bezbednosti i kome se može stati na put jedino zajedničkim delovanjem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari