Dačić za sutra zakazao pripremni sastanak sa predstavnicima izbornih listi 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Odlazeći predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić za sutra u 12 sati zakazao je sastanak sa ovlašćenim predstavnicima proglašenih izbornih listi.

Sastanku će prisustvovati i generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović, a sve u cilju pripreme konstitutivne sednice parlamenta koja je zakazana za ponedeljak 1. avgusta.

U trinaestom sazivu Skupštine Srbije biće rekordan broj poslaničkih grupa. Stranke su manje-više odlučile ko će biti šefovi tih poslaničkih klubova. Iako SNS još nije odlučila ko će biti šef SNS, pretpostavlja se da će taj klub ponovo voditi Aleksandar Martinović.

Ni u SPS još nisu doneli odluku ko će biti njihov predsednik poslaničkog kluba, niti kandidat za potpredsednika parlamenta. U prošlom sazivu na mestu šefa njihove poslaničke grupe bio je Đorđe Milićević, dok je kod njihovog koalicionog partnera Jedinstvene Srbije to bio Dragan Marković Palma. Ostaje mogućnost da izbor ostane isti i u ovom sazivu.

Samostalne poslaničke klubove gotovo sigurno imaće i SDPS Rasima Ljajića i PUPS, ali još nije poznato ko će ih voditi.

Što se opozicije tiče, na čelu poslaničkog kluba Ujedinjenih će biti potpredsednica SSP Marinika Tepić, DS će predvoditi predsednik stranke Zoran Lutovac, a Narodnu stranku potpredsednik Miroslav Aleksić. Koaliciju Nada predvodiće Miloš Jovanović, a poslanike Zavetnike Milica Đurđević Stamenkovski.

Boško Obradović biće šef poslanilka grupe Dveri, a POKS-a Žika Gojković.
Ne davimo Beograd vodiće Radomir Lazović, a “Zajedno” kopredsednik ove stranke Nebojša Zelenović.

Sutrašnji sastanak biće održan u Domu Narodne skupštine, na Trgu Nikole Pašića .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari