Hoće li Vladeta Janković predsedavati konstitutivnom sednicom Skupštine Srbije? 1

Vladeta Janković, kandidat za poslanika sa liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ još nije odlučio hoće li, kao najstariji poslanik, predsedavati konstitutivnom sednicom Skupštine Srbije. On je za Danas rekao da datum konstitutivne sednice još nije određen i da će odlučiti kada dođe vreme.

Ipak, nezvanično se prema našim saznanjima među budućim opozicionim poslanicima govori da će Janković biti posalnik i predsedavati konstituisanjem parlamenta.

Janković je bio kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ ali nije želeo da bude odbornik u Skupštini grada a time ni da predsedava konstitutivnom sednicom gradskog parlamenta, kao najstariji odbronik.

Tu svoju odluku je nazvao gestom protesta u ime svih onih nepravilnosti kojih je bilo tokom izbora, ali i “odbranom obraza, dostojanstva i časti”.

S druge strane, tu je i jedan lični razlog jer nije želeo da sedi tamo i da se raspravlja sa “gospodom iz SNS koji upadaju u reč, ne slušaju, govore gluposti i grubosti”.

“Ako se upustim u neku pijačarsku svađu sa njima ja vređam sve one koji su glasali za mene”, rekao je Janković.

Nakon što su u utorak objavljeni konačni rezultati parlamentarnih izbora, počeo je da teče rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sednice parlamenta.

Lider Socijalističke partije Srbije SPS i predsednik Skupštine Srbije u tehničkom mandatu Ivica Dačić izjavio je da ne može da zakaže sednicu dok od Republičke izborne komisije ne dobije uverenja o dodeli mandata.

„Verujem da ću posle isteka roka za žalbe RIK od deset dana dobiti ta uverenja tokom sledeće nedelje, i onda se može zakazati konstitutivna sednica parlameta“, rekao je Dačić u jutarnjem programu TV Hepi, navodeći da je, prema dostupnim podacima, Vladeta Janković sa liste „Ujedinjene opozicije Srbije“ najstariji poslanik, koji po poslovniku vodi konstitutivnu sednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari