Dačić: Zapad uvodi brutalnu cenzuru 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom zabrane rade televizije Raša tudej i Sputnjika širom Evrope, da Zapad godinama drži lekcije o medijskim slobodama, a danas uvodi brutalnu cenzuru.

„Zapad i Evropska unija godinama drže lekcije o medijskim slobodama, a sada uvode brutalnu cenzuru kako bi širili mržnju protiv Rusije i ruskog naroda“, izjavio je Dačić za Sputnjik na srpskom.

On je istakao da je potpuno neprihvatljivo gašenje Sputnjika i Raša tudej u zemljama koje bi neprekidno da „izvoze svoje ‘demokratske slobode’ širom sveta“.

„Pa jesu li to evropski standardi koje treba da primenjujemo, da uvodimo surovu cenzuru. Srbija to neće činiti i neće primenjivati te cenzorske i gotovo totalitarne ideje“, rekao je Dačić.

Sputnjik je na svom portalu na srpskom naveo da se sav video sadržaj Sputnjika Srbija sada može pratiti na video platformi Odysee, pošto je jutjub kanal Sputnjika Srbija blokiran, poput ostalih kanala povezanih sa televizijom Raša tudej i agencijom Sputnjik u Evropi.

I Televizija RT je nakon odluke Gugla da je blokira u Evropi pozvala svoje gledaoce da pređu na slobodnu video platformu Odysee.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari