Danas sednica Predsedništva SNS 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Srpska napredna stranka održaće sednicu Predsedništva danas u sedištu SNS. Posle sednice, kako je sinoć najavljeno, oko podneva, očekuje se da se medijima obrati predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Njegovo obraćanje trebalo bi da ulsedi nakoš što se u 10 sati medijima obrati nekasašnji visoki funkcioner SNS sada samo član i ministar odbrane i član SNS Nebojša Stefanović, kojeg proteklih meseci stranačke kolege optužuju da je umešan u aferu prisluškivanja predsednika države i koji je u sukobu sa vrhom stranke.

On je najavio da će razobličiti sve laži, reagujući na to što su sinoć na više kanala sa nacionalnom frekvencijom iznošene mnoge optužbe na njegov račun.

Na ovoj sednici Predsedništva moglo bi biti reči o pripremama za stranačku skupštinu, koja je javaljenja za period od 21. do 24. oktobra.

Uz to bi takođe moglo biti reči i o do sada nerazjašnjenom pitanju hoće li se na toj skupštini glasati za predsednika partije, budući da je na poslednjoj sednici Glavnog odbora, u septembru, bilo predloga da se odloži glasanje za prvog čoveka stranke do maja sledeće godine i posle predsedničkih izbora.

„Nije doneta odluka. Čućemo svi kakav je stav predsednika Vučića o tome“, rekao je tada Miloš Vučević, koji je umesto predsednika SNS Aleksnadra Vučića vodio Glavni odbor.

Osim ovog važnog pitanja, može biti reči i o predlozima za nove članove Predsedništva i Glavnog odbora, kao i o kandidatima za nove potpredsednike.

Uz to Predsedništvo treba da reši, kako je i najavljeno tehnička pitanja organizacije velikog stranačkog kongresa, poput mesta održavanja, mera zaštite od korone ili prevoza članstva odnosno 4.000 delegata koji će glasati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari