Danica Grujičić o spisku "ruskih agenata" na kojem je i njeno ime: Verovatno ne bih bila podobna za špijunažu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Kao neko ko voli da kaže ono što misli, verovatno ne bih bila podobna za špijunažu, ali se može reći da sam upravo zbog toga što se odlučno borim snagom svojih argumenata Štirlic na moj način, izjavila je za Sputnjik ministarka zdravlja Danica Grujičić povodom činjenice da se našla na spisku „ruskih agenata“.

Grujičić je navela da je 70-ih godina gledala rusku seriju „Sedamnaest trenutaka proleća“ o ruskom špijunu usred fašističkog Berlina, Maksu Otu fon Štirlicu, koji je u Rusiji, ali i drugde, postao simbol za vrhunskog agenta.

Ona je dodala da spada u osobe koje će radije umreti nego da ne kažu šta misle i da zato smatra da nije za špijuna.

Na pitanje kako onda objašnjava da se našla na famoznom spisku, Grujičić konstatuje da papir svašta trpi.

Uopšte me ne tangira ko šta piše, kada, zašto piše, sutra ću verovatno biti nemački špijun ili neki drugi. Zanimljivo je da uporno traže ruske špijune u Srbiji, pritom znajući da je srpski narod vrlo benevolentno raspoložen prema ruskom narodu i da tu postoji neraskidiva veza koja se možda samo genetski može objasniti, rekla je Grujičić.

Kao lekar, ona navodi da razmišlja i da li bi mogla da pomogne autorima takvih spiskova, ali ističe da ne veruje da može, sem ako nemaju tumor na mozgu.

Na osnovu čega su oni zaključili da, ako neko ima svoje mišljenje o svemu i govori svoje mišljenje jasno i glasno sa argumentima, onda je obavezno špijun. Iskreno rečeno, mi Srbi možda zato nismo ni popularni kod nekih imperijalističkih naroda zato što uvek imamo svoje mišljenje o svemu. Zato ja obožavam moj narod i samo nek takav ostane, poručuje Danica Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari