Danijel Sinani: Država nam je u velikoj meri suspendovana

Danijel Sinani, profesor Filozofskog fakulteta, učesnik u razgovorima studenata i rektorke Ivanke Popović prilikom nedavnog rešavanja problema blokade zgrade Rektorata

Ostavite komentar


  1. Ako izuzmemo jedan čisto odbrambeno-filozofski deo koji se odnosi na rektora, BU i sam Filozofski fakultet, izdvojio bih par interesantnih razmišljanja:
    „…da smo postali društvo u kojem dominira borba svih protiv svih, …, u kojem izgleda ne preovladava čak ni zakon jačeg, već zakon bezobzirnijeg.“ Treba reći da smo to preuzeli iz životinjskog carstva, lav je jači, ali se povlači pred bezobzirnom hijenom.
    „Mi smo, očigledno, „mesijanski“ narod i stalno očekujemo izbavitelja i pojedinca koji će nas povesti u bolju budućnost, a to je polje stvoreno za zloupotrebu i stvaranje kulta ličnosti.“ Stara floskula, doduše tačna, koja donekle ebolira tiraniju, u stilu tražili ste dobili ste, glasali ste, pa sad trpite. Do sledećeg glasanja, a onda novi ili stari kult ličnosti, kako izaberete.
    „Kakav narod, takva vlast“. Odnosno, svaki narod ima političku vlast kakvu zaslužuje. K. Marks, je na ovim prostorima u zadnjih 200 godina imao puno preteča, savremenika, a i naslednika.

  2. Rektorka je dostojna funkcije koju ima. Sačuvala je autonomiju univerziteta i svaka joj čast.

    1. Kako Rektorka pominje samo clanove vladajuce stranke a one koji su 12 dana ukinuli njen rad ne pominje .
      Sta Sinani ovde prestavlja , da nije akcija ,, ne davimo Univerzitet.

  3. Dzava nam je takoreci kidnapovana. Nakon zakletve nad Ustavom i Miroslavljevim jevandjeljem, aktuelni predednik je stavio pod misku i odneo deo kuci i deo u njegov kabinet.

  4. Gospodin Danijel Sinani u pojasnjenju svog stava prema državi i sistemu iste , akcenat stavlja na problem funkcionisanja institucija sistema i vladavini prava .
    Tačno , nemam primedbi , sem što je izostavljeno pitanje ko remeti tj.s p r e c a v a da institucije obavljaju svoje Ustavne nadležnosti , u kom slučaju se nebi ni postavljali pitanje v l a d a v i n e prava!!!
    Zato se mora jasno i hrabro uperiti prst ali i glasno reći ko to sprečava odnosno ometa .
    Sve dok budemo o važnim stvarima sistema funkcionisanja države Srbije govorili sebi u bradu , pitanja će ostati bez odgovora a sistem državnih institucija neće nikada da „profunkvionise“, da ne govorim o VLADAVINI PRAVA…
    Poseban ili vrlo bitan problem je
    Što se Vučić zarad svoje gladne vlasti okrenuo glasačkom telu
    neobrazovanih gradjana. kojima može da servira svaku laž i glupost iz malo sendviča , koju pesmu i Tabloide .
    A gde smo.mi. misleci , koji nismo ta Vučićeva Srbija, zar ćemo da dozvolimo da nam Vučić i ekipa upropasti državu i svede je na Radikalsko zlo i pošast jednog lošeg pravnika
    A.Vucica .
    E pa neće njegova biti
    „POSLEDNJA“ !????!!!!

    1. Sve cestitke na ovom vasem komentaru. Nemam sta da dodam jer ste sve rekli sto treba da se kaze.

  5. Poštovani prifesor bi trebalo da zna: demokratija jeste država ali u posedu manjine koja se zove demos. U njoj se obični građani bore za vlast zbog sitnih privilegija ali pri tom se ne pitaju u čijoj državi? Kolonija!

    1. Jedno pitanje. Da li u Albaniji ili na univerzitetu u Pristini postoji i jedan profesor Srbin, koji je uz to i pomocnik Rektora tih univerzitetu.

      1. Nemojte donositi zaključke o ljudima na osnovu imena. Danijel je mnogo veći Srbin od većine onih koje poznajem, a pritom je iskreni vernik SPC. Čak i da nije, ocenjujte ga samo na osnovu njegovog delanja i izraženih stavova. Sve drugo je nevažno.

  6. To je suština problema samo treba dodati gradjani Srbije. Svi narodi pored srpskog izgleda da su se razboleli nasim boljkama neobrazovanost, neodgovornost , nekultura.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.