"Ako ovo prođe, sve u ovoj zemlji će moći da prođe": Poslanica Danijela Grujić nakon stupanja u štrajk glađu 1Foto: Screenshot N1

Danijela Grujić, poslanica poslaničke grupe Ujedinjeni u prethodnom sazivu parlamenta, takođe je stupila u štrajk glađu. Za N1 je izjavila da „svako mora da učini maksimum napora da se odupre krađi na izborima“.

Grujić nije bila na listi Srbija protiv nasilja na poslednjih izborima, jer je nameravala da se vrati predavanju filozofije u svojoj školi. Okolnosti su joj promenile te planove.

„Ja smatram da svako od nas u postojećim okolnostima, u ovoj neverovatnoj krađi, koje ćemo tek postati svesni, mora da učini maksimalni napor da se odupremo, jer ako ovo prođe, sve u ovoj zemlji će moći da prođe“, rekla je.

Kaže da se Srbija nalazi u medijskoj blokadi i da mnogi ljudi uopšte ne znaju šta se dešava u RIK-u i ispred njega.

„Mi živimo u medijskoj blokadi, da li 50 posto stanovništva zna šta se u Beogradu i drugim gradovima dešava, to je krajnje upitno. Međutim, moramo učiniti sve da se ovaj slučaj maksimalno internacionalizuje“, smatra Grujić.

Na pitanje da li postoji opasnost da vlast onda kaže da opozicija pokušava da umeša međunarodni faktor u izborni proces u Srbiji, ona ističe da takva opasnost uvek postoji.

„Ali je važno da se pokaže da ovaj režim ne uživa međunarodnu podršku, jer kada govorimo o jednom demokratskom svetu na koji apelujemo, bitno je da se kaže konačno to da mi živimo u autokratiji“, kazala je Grujić dodavši da je čak potrebno da se sprovede međunarodna istraga izbora koja će utvrditi pune razmere događaja.

Da podsetimo, ispred RIK-a je večeras, četvrto veče zaredom, održan protest građana sa zahtevom za poništavanje izbora u Beogradu.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari