Dejan Nikolić: Iz DS će izaći samo oni koji žure na Vučićeve izbore

Potpredsednik Demokratske stranke za Danas o unutarstranačkim sukobima

Ostavite komentar


  1. Kakva zamena teza, nema trunke obraza tvrditi da je neko Vučićev jer je protiv Lutovca, već suprotno, Lutovac je suviše Đilasov, kome odgovara kilava i poluraspuštena DS formalno na papiru članica saveza, bez upečatljivog lidera.
    Neka kažu koliko je od raspuštenih 80 odbora uspostavljeno funkcionalno povereništvo, da je zaživeo odbor il bož’ me prosti da su još i održani izbori za novo rukovodstvo i odbor postavljen na noge? Nula! Srozani su svi i u statusu tavorenja mesecima, neki i više od godinu dana.
    Još prljavija je podmetačina da neko traži odgovornost Lutovca zbog navodnog izlaska na izbore, više puta je jasno rečeno da se od bojkota ne odustaje i da dešavanja nemaju veze sa izborima, koji su btw sada zbog korone, a inače već bi bili i održani u aprilu i bojkot bi svakako bio na snazi, a gospodin Lutovac ne zakazuje GO bez malo evo 5 meseci, odbija sastanke sa svima, neće dijalog u stranci, već je posegao za izmišljanjem optužbi po medijima i fingiranjem krivičnih prijava.
    Ne zaboravimo da je Lutovac hteo da se aktuelni poslanici koje sada proziva i prijavljuje vrate u skupštinu nakon ukidanja vanrednog stanja, a da su upravo oni bili ti koji su insistirali da se u skupštinske klupe ne vraća i da bojkot ostane na snazi!
    Samo malo pažnje i logike je potrebno da se vidi na čijoj strani su argumenti a na čijoj prazna priča.

    1. Lično nisam dovoljno upoznat sa stanjem u GO DS, ko podržava, a ko ne podržava Lutovca.
      Jedino na osnovu raznih istupanja mogu zaključiti:
      1. Teorija da Đilas želi preuzeti stranku, lansirana je iz Vučićevih tabloida, po sebi je nelogična, jer da je to hteo, ne bi je napuštao, a bio je u prilici da je preuzme, kada ju je spašavao od bankrota.
      2. Aleksandra Jerkov, je protiv Lutovca i želi njegovu smenu, sve njene izjave su tendenciozno usmerene protiv njegovog predsednikova ja.
      3. Ovi koji traže smenu Lutovca i izlazak na izbore, bili su u vrhu stranke, kada je na gradskim izborima za gradonačelnika Beograda, ostala ispod cenzusa, jer nije htela u koaliciju, išli su na izbore sa ljudima koji su bili medijski satanizovani i zbog toga je DS ušla u SZS.
      4.IdejeDS i njen politički program nije prošlost, ali su ga preuzeli oni koji su najveći mrzitelji DS, služi im za reklamu, niti će ga realizovati, niti su ikada to želeli.
      5. Najveći mrzitelj DS su bivši i sadašnji radikali, to su dva suprotna pogleda na svet.

    2. Mada je elokventna i prijatna kao medijska pojava Aleksandra Jerkov se sama javno izjasnila da je fan Baraka Obame, koji opet na predstojecim izborima za predsednika SAD gura Bajdena, a bajdenov glavni igrac ovde je Aleksandar Vucic. Dakle DS direktno zavisi od rukovodstva DS u Americi, a tamo dominira jos uvek gubitnicki obama-bajden klan. I tako ce biti do 3.novembra. Zato je u DS vec 4 godine situacija stani kreni, a Lutovac cuvar plaze u zimskom periodu. I zato je Djilas izasao iz DS i formirao SPP.
      Ali, posle reizbora situacija u DS ce se izbistriti. Bice to kraj Klinton-Obama ere i novi zivot DS , sa novim politicarima i NOVIM VREDNOSTIMA za drugu cetvrtinu 21.veka. Sve ce se to preslikati i ba DS u Srbiji.
      Nije problem u Lutovcu, jer on je uz Dacica jedini lider stranke visoko specijalizovan za taj posao. Stvar je u determenizmu.

  2. Lutovcu ne valjaju “mladi DS-a”, ne sastaje se GO, ne trpi kritike…. Stranka koja je nosilac Srpske demokratije to sebi ne moze da priušti. Na kraju se samo čeka da Djilas i formalno preuzme DS.

    1. DS JESTE jedini nosilac srpske demokratije.
      Ali Srpske nije.
      Prvo pravopis Srle, pa udri u botovanje!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.