Demokratska stranka Jagodina: Novac od donatora da se preusmeri na stvarne potrebe građana, a ne na turistička putovanja 1Foto: DS

„Mi jesmo za međunarodnu saradnju, ali ako već postoji novac koji donatori daju gradu, smatramo da on treba da se preusmeri na ono što je u interesu građana, a ne da se troši na turistička putovanja“, rekao je za Danas Petar Jovanović, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke u Jagodini, komentarišući najavljeni odlazak građana u Paraliju.

Naime, predsednik Skupštine grada, Dragan Marković Palma, rekao je da vodi oko 700 građana u poznato grčko letovalište i da se to finansira iz donacija koje je grad dobio.

„Najpre, Demokratska stranka je okrenuta kao Evropi, pa tako podržavamo međunarodne saradnje. Nemamo ništa protiv razvijanja odnosa sa drugim zemljama, ali bismo voleli da to bude konkretno i u stvarnom interesu građana, a ne samo turistički“, objasnio je Jovanović.

Što se tiče finansiranja putovanja u Paraliju, naš sagovornik ističe da, iako nije reč o budžetskom novcu, on bi ipak mogao da se potroši na potrebe građana.

„Ako već grad ima donatore, zašto se ta sredstva ne bi upotrebila da se reše mnogobrojni problemi građana. Sa tim ciframa kojima se plaćaju Grčka i Egipat, mogli bi da se kupe potrebni aparati za bolnicu ili da se pomogne ugroženim kategorijama“, smatra Jovanović.

Ako to nije novac od poreza građana, oni koji vode grad trebalo bi i sa tim sredstvima da se ponašaju kao dobri domaćini, ističu iz Demokratske stranke.

„Pomoć je potrebna socijalno ugroženima, nezaposlenima, trudnicama i majkama sa decom. Ako se toliko priča o podizanju nataliteta zašto donatori ne bi pomogli trudnicama i porodiljama, na primer!? Ima toliko problema i toliko nezapušenih rupa“, kaže za Danas Jovanović.

Osim toga, postavlja se i pitanje ko su donatori, sa kakvim interesom i na koji način sponzorišu Jagodinu.

„Veoma je bitno da građani znaju ko su donatori, kao i da takve stvari budu uređene, odvijaju se po zakonskim procedurama i na legalan način“, smatra Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari