Deo opozicije neće na konsultacije koje su za sutra zakazane u Skupštini Srbije 1foto A.H./ATAImages

Koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS neće ići na konsultacije koje su zakazane za sutra u Skupštini Srbije, jer su, kako tvrde, izbori bili pokradeni i jer se vrše sve moguće pripreme vlasti za novu izbornu krađu u Beogradu i drugim gradovima i opštinama. Na konsultacije neće ići ni predstavnici Demokratske stranke.

„Opet se upisuju u birački spisak glasači sa lažnim prebivalištima. Predsednik države krši ustav na svakom koraku, zakazuje i otkazuje sednice Skupštine Srbije kako mu je volja, iako nema nikakve ingerencije nad tom institucijom. Ne vidimo ni jedan razlog zašto bismo se odazvali pozivu kada institucije u ovoj zemlji ne postoje“, navodi za Danas Vojislav Mihailović, zamenik šefa poslaničke grupe NADA.

I Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe DS, tvrdi za Danas da neće ići na konsutacije koje su za sutra u 13 sati zakazane u Skupštini Srbije oko izbora potpredsednika Narodne skupštine, članova radnih tela i stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

„Jedine konsultacije na koje bismo išli u ovom trenutku jesu konsultacije o načinu ispunjavanja uslova za slobodne i poštene izbore“, navodi predsednik DS.

Predstavnici ostalih opozcionih poslaničkih grupa nisu odgovorili na naše pozive i poruke.

„Predstavnici poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini pozvani su da prisustvuju sastanku koji će se održati radi konsultacija oko izbora potpredsednika Narodne skupštine, izbora članova radnih tela Narodne skupštine i izbora članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama“, naveli su u saopštenju.

Nastavak konstituitvne sednice zakazan je za ponedeljak 18. mart, i tada bi trebalo da bude izabran predsednik i rukovodstvo Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari