Desnica o mitingu SNS: Srbija u dubokoj političkoj krizi, jedini izlaz je ostavka Vučića 1Foto: Print screen

Pokret Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije ocenili su danas da je Srbija ušla u „duboku političku krizu“ iz koje, kako su navele, jedini izlaz predstavlja ostavka predsednika Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima.

U zajedničkom saopštenju se navodi da „način na koji je vlast organizovala“ današnji skup u Beogradu „pokazuje u kojoj je meri jedna stranka zarobila državu i na kakav strašan način ponižava sopstvene građane“.

„Ogroman broj ljudi bio je izložen nedopustivim pritiscima, pretnjama i ucenama, naročito zaposleni u javnom sektoru i lokalnim samoupravama. Utoliko skup koji je vlast nazvala ‘Srbija nade’ predstavlja zapravo ‘Srbiju sramote“, navodi se u saopštenju.

Te stranke su ocenile da će se zbog načina na koji je vlast organizovala današnji miting „bes i gnev građana samo s pravom pojačati“.

„U takvoj situaciji, jedini izlaz iz duboke političke krize u koju je zemlja ušla predstavlja ostavka Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih, fer i demokratskih izbora na svim nivoima. U suprotnom će se tenzije dodatno pojačavati sa mogućim pogubnim posledicama za koje će isključivu odgovornost snositi aktuelni režim i Aleksandar Vučić“, navela je takozvana državotvorna opozicija.

Sve informacije u vezi sa mitingom SNS pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari