Devetoro kandidata iz Pčinjskog okruga na izbornoj listi "Ivica Dačić – premijer Srbije": 1Srđan Dekić (SPS, desno)/ Foto: Dušan Pešić

Na izbornoj listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“ nalazi se devetoro kandidata iz Vranja i Pčinjskog okruga. Sedmoro ih je iz Socijalističke partije Srbije (SPS) i dvoje iz Jedinstvene Srbije (JS), potvrdila je Republička izborna komisija (RIK).

Iz Vranja su na ovoj listi šestoro kandidata, četiri iz SPS-a i dvoje iz JS-a.

Na 12. mestu kandidata za narodne poslanike nalazi se Novica Tončev, diplomirani građevinski inženjer iz Surdulice i ministar bez portfelja. Potpredsednik je Glavnog odbora SPS-a od 2017. godine.

Član je Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Devetoro kandidata iz Pčinjskog okruga na izbornoj listi "Ivica Dačić – premijer Srbije": 2
Dejan Manić (JS, za mikrofonom)/Foto: Dušan Pešić

Prvi najbolje plasirani Vranjanac je Dejan Manić, diplomirani ekonomista. Predsednik je lokalnog odbora i potpredsednik JS-a. Bio je izvršni direktor u Turističkoj organizaciji Vranje (TOV), a sada je direktor JKP „Parking servis“.

Na 76. mestu odborničke liste nalazi se potpredsednik Gradskog odbora (GrO) SPS-a Srđan Dekić. Direktor je Filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Vranju. Bio je zamenik generalnog direktora u JP „Vodovod“.

Diplomirani tehnolog, kadar JS-a i preduzetnica iz Vranja, Sunčica Aleksić, nalazi se na 118. mestu liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“.

Socijalista iz Vladičinog Hana, Petar Stošić, diplomirani je profesor istorije. On je predsednik Opštinskog odbora (Oo) SPS-a u ovom gradu.

Bivša direktorka Centra za socijalni rad (CSR) u Vranju, Slavica Stanojević, diplomirana socijalna radnica, nalazi se na 151. mestu odborničke liste.

Diplomirani pravnik Stefan Stanković, predsednik Socijalističke omladine Vranja i član Glavnog odbora SPS-a, na 164. je poziciji.

Na 205. mestu liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ nalazi se profesorka razredne nastave Slađana Dimčić, članica SPS-a.

Naposletku, među kandidatima je i predstavnik SPS-a iz Preševa, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja Predrag Stošić, direktor škole u Preševu.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.