"Žele političke poene na tuđi račun": Dikić o podršci koalicije NADA i Bećkovića "ProGlasu" 1foto: Tviter/Novi DSS

Novinar KTV Zrenjanin Aleksandar Dikić kaže za Danas da podrška koalicije “NADA za Srbiju” i akademika Matije Bećkovića inicijativi “ProGlas” je želja da se osvoji politički poen na tuđi račun.

“ProGlas” je pokrenula grupa intelektualaca i istaknutih javnih ličnosti, a u javnosti je percipirana pre svega kao proevropski orijentisana inicijativa. Ovih dana ju je podržao nosilac liste koalicije NADA Vojislav Mihailović, koji je i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Naveo je da ovu inicijativu koja za cilj ima izlazak građana na izbore podržavaju i njegov koalicioni partner, takođe nosialc liste, Miloš Jovanović, te da osim njih dvojice podršku daje i akademik Matija Bećković.

Mihailović je rekao da to čine jer smatraju da je izlazak na izbore elementarna stvar, te da je potrebno da svi intelektualci i poznate ličnosti iz sveta kulture i sporta, nevezano da li dolaze sa levog ili desnog ideološkog spektra.

Dikić navodi da naknadna podrška ProGlasu koja je došla sa strane koalicije “NADA” je pre svega u korist ove grupe ljudi, nego u korist ProGlasa.

proglas
foto: Printscreen/YouTube/Bez cenzure

“Veliki deo ljudi koji je potpisao ProGlas je magnet za političare koji ne uspevaju da prikupe mase i ovo je vrsta političkog manevra da bi nasuli pogonsko gorivo. Neće imati mnogo velike koristi za ProGlas iako je svaki potpis dobrodošao. Žele da osvoje političke poene na tuđi račun”, navodi Dikić.

Novinar KTV-a kaže i da ne bi trebalo da podrška sa desnog spektra promeni imidž “ProGlasa” u javnosti i karatker ove inicijative.

Inicijativu „ProGlas“ su pookrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari