Direktor Filološke gimnazije: To što su deca uradila bilo je pristojno

Duško Babić za Danas o protestu đaka zbog zatvaranja jednog učenika

Ostavite komentar


  1. Sad ste se nasli da ih podrzite! Da ste izasli kolektivno na proteste ne bi deca ni bila u zatvoru! Nikakav moralni primer im ne pruzate. Bruka!

    1. E, pa deco, dragi maturanti…sad sačekajte prve sledeće izbore i mudro iskoristite svoje glasačko pravo. Srećno!

  2. Bravo za decu.To su lekcije nama starima sa sitnim dušama i srcima zečeva koji bez savesti upropatavamo njihov u buduićnost.
    Naklon do zemlje i samo hrabro.
    Mozda nekom od nas proradi savest.

  3. Ovakav gest, ovog vajnog direktora je toliko ofucan, toliko izlizan da zaista nema nikakve veze?! Čovek je zaplašen. Zar se to ne oseća? Danas se direktori više plaše svojih djaka i njihovih bahatih roditelja nego obrnuto. Siguran sam da mu je neko od roditelja već održao „vakelu“ pa se siromah direktor javlja naknadno ne bi li ispravio štetu. O pristojnosti je iluzorno govoriti. To su generacije dece, koja hoće „sve, odmah i sada“ ali, ako bi moglo bez rada. To je generacija koja je u najvećem procentu već oprobala sve ono što se nudi na ovom tržištu. Svi su nacifrani i obučeni kao starlete na „Pink“ televiziji. Nemam iluzija da su, pored „Grand parade“ i onih drugih „kultnih“ emisija, ovo dodatne šanse za pojedince da se istaknu i postanu poznati. Kao ona mlada devojka sa naočarima od 200 evra, koja sa Obradovićem i kompanijom upada u prostorije RTS-a, da bi pravila selfije. Valjda da impresionira tetku? Momci su hteli da budu „Če Gevare“ a “ put do slave i bogatstva, put do trona, oduvek je bio isti od iskona…“. Prema tome, direktor, tate i mame, treba da se pokriju ušima i da se pomire sa kaznom. Za „junaštvo“ se moraju podneti konsekvence.

    1. Gospodine, prvo se informisite ako o nekome zelite da kazete nesto (lose). Covek je vrhunski intelektualac, ne bi sebi dopustio da ga razvlace ovi ili oni. Uradio je jedino sto je imalo smisla i poneo se dostojanstveno.

  4. Mozda je to za neke pristojno Ali Ne I vaspitno.Ja Sam ,na primer,dobio ukor u osnovmoj skoli za van nastavnu aktivnost.Sad znam da su potpuno bill u pravu I na mene I sad deluje vaspitno.Razmislite!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.