DJB će bojkotovati današnju sednicu parlamenta, posvećenu pitanjima Vladi 1Foto: DJB logo

Poslanička grupa Dosta je bilo bojkotovaće popodnevno zasedanje Skupštine Srbije, odnosno posebnu sednicu parlamenta posvećenu poslaničkim pitanjima ministrima Vlade Srbije .

U saopštenju DJB navodi da u poslednje dve nijednom nisu došli na red da postave pitanje premijerima Vučiću i Brnabićevoj, niti bilo kom ministru.

Poslednji četvrtak u mesecu je dan kada je Vlada dužna da u Skupštinu odgovara na pitanja poslanika i to u vremenu od 16 do 19 sati.

„Jasno je da Vlada Srbije očigledno sve vreme ima strah od poslaničkih pitanja koja dolaze od poslanika DJB“, navodi DJB i ocenjuje da predsednica parlamenta Maja Gojković ne poštuje poslovnik jer namerno završava sednice pre poslednjeg četvrtka u mesecu, a kada se sednice i održe pitanja postavljaju poslanici vladajuće koalicije i poslanici malih poslaničkih grupa. Na raspolaganju imaju tri minuta, dok premijerka i ministri mogu da odgovaraju bez vremenskog ograničenja.

„Tako se ovo pretvara u još jedan hvalospev i propagandu Vlade Srbije, bez mogućnosti da im opozicioni poslanici postave pitanja ili odgovore na neistine“, ocenjuje se u saopštenju DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari