DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom

Ostavite komentar


  1. Ovoga puta DJB ima moju podrsku, iako sam verni citaoc Nova.rs. Naslov je skandal i zasluzuje tuzbu. Novoj ostaje da pokusa sa javnim izvinjenjem.

      1. Oni su već na nivou Informera i Pinka. A nek je sa srećom informisanje preko njih. Posle više puta dokazanog ignorisanja tačnih i pravih vesti svrstao sam ih potpuno u istu kategoriju sa Informerom i Pinkom i više ih ne gledam.

  2. Radule, nastavi da aljkavo prepisuješ Trampove mudrostii da ih neslektivno primenjuješ na našu političku scenu i bićeš mnogo opasan… Držim fige. Pozdravi Hanu.

  3. Tuzice ih, Radulovicu, i Obradovic, jer se on pretplatio na tu rec, a i Djilasova Gebelsovka je, verovatno, uvredjena.

  4. Nema suštinske razlike između Nove.rs i Kurira, Informera. Sve su to najgori tabloidi, samo sa malo drugačijom agendom i ciljnom publikom.

  5. Svakog ko je izašao na „izbore“, ne računam u ozbiljnu opoziciju. Ali „Izliv fašizma u mozak DJB“!!! Kurir, Informer ili Alo se ne bi postideli naslova. Kod tzv. nerežimskih medija je sve primetnije „lukavo“ maskirano udvorištvo prema Aleksandru Vučiću! Ne da nije lukavo, već bode oči koliko je očigledno. Pa nismo baš svi funkcionalno nepismeni.

  6. U cemu je razlika između Nove i AV, nema je. Neistomisljenici su fasisti.

    1. Uglavnom sam razborio polemiku odnosno medijsku manipulaciju, čisto radi opšte informativne korektnosti da pomenem da bi – da je g-din R. protestvovao i radio protiv uključenja migranata u škole to bio nacizam ideja motivirana nacionalizmom pre nego fašizam u tome.

  7. Koliko se secam Sasa na skoro svakom svom mitingu i izjavama za javnost naziva medije „najvecim neprijateljima naroda“ sto jeste u nacistickom maniru jer je i Hitler isto tako nazivao medije u Nemackoj pre nego sto je dosao na vlast i nakon toga ih e gasio i zabranjivao. A i to sto im smetaju migranti je samo zato sto su druge boje koze i vere. Jer da su mene i moju porodicu danas proterali sa Kosova i Metohije kao 1999e ne bi mu smetalo sto smo migranti. A i samo se bave nekim teorijama zavere umesto da vode realnu modernu politiku a ne politiku fantazija 19og i 20og veka.

    1. S malom razlikom, da Hitler nije bio opozicija, već vlast. Verovatno obožavaš Informer, pa ti ne predstavlja problem da u Srbiji imaš medij koji ne zna da napiše dva istinita članka za godinu dana, a pritom je najprodavaniji. S druge strane, čovek je pitao zašto se škole u Srbiji spremaju za migrante, i pazi sad, evo je poenta, KADA JE VUČIĆ IZJAVIO DA NEMA MIGRANATA. Da li razumeš poentu, ili treba da se oboji? Nije u migrantima poenta, već u Vučićevim lažima. Samo spinom možeš doći do toga da su poenta migranti, kako bi odbranio Vučića od laži koje izgovara. Zato se i lepi etiketa fašiste, kako bi se problem prebacio u dvorište DJB.

      1. Jeste, Zoki, a to sto nije vlast ga cini nefasistom. Inace….ko zna.
        Bilo da li ima ili nema migranata, Radulovic je, nezavisno od politike i izjava Vucica, minimum negativno nastrojen prema migrantima zbog boje koze i nacije. Potpuno sam siguran da mu belci, Srbi, kao migranti, ne bi bili problem. A to je malko problematicno, jer je Radul iz Bosne, a ziveo je u Nemackoj, Kanadi i Americi. Migrant…ups.

  8. Ne čudi me, Nova odlično ide putem Informera, samo im je politička opcija koju podržavaju druga. Čitao sam ih neko vreme, ali su brzo upali u tabloidni kalup „medija“ u Srbiji.

    1. Ista priča i kod mene. Inače sam pročitala juče sporni članak, nepotpisan a pun neobjektivnog izveštavanja, davanja mišljenja suprotno strani koju blate i nabeđujući čitaoce kako su oni u pravu. Takav spin, jedan užas novinarstva… Zloupotreba poverenja ljudi koji ih prate a koji su u njima videli nadu s obzirom da emituju Olju, Kesića i Ivanovića. Nula novinarstva!

  9. Radulovic je sto postu u pravu.
    Odkad se to putnike u prolazu organizuju skole.
    Ako su im potrebne diplome, pravac kod Mice na Megatrend i kupe to za jedan dan dok cekaju voz za EU.
    Nismo mi srusili ni Libiju, ni Irak, ni Siriju, … Zasto im zapad ne organizuje direktsn prevoz iz Turske i Grcke? Ti zalosni migranti provode mesece i mesece na putu do Nemacke i potrose vise para neko sto bi kostao let avionom.
    Ne prodajite nam rog umesto svece.
    Mi imamo previse svojih problema. Koliko smo prognanih Srba vratili u Hrvatsku, ma prostor KiM, MH federacije?
    Zapad proteruje Rome i sve ih vraca u Srbiju, a onda nam kao pomaze i daje novac da se skoluju itd. Dosta je bilo palamudjenja.

  10. Bravo gosn. Radulovicu! Uz Vas od starta. Nova S je isto sto i bilo koji blaToid, tip Kurir i Informer.
    Sramota kako olako koriste rec fasizam. Primetan je totalni amaterizam i ignorantnost, a najstrasnije je sto se primecuje privrzenost vlasti.
    Radulovic je gospodin sa mozgom, i covek se lepo pita, sta ce migranti u skolama, ako ih uopste i nema kao sto vlast kaze. Skakljiva je tema, ali neko mora i o tome da misli i prica.
    Podrska Radulovicu, uvek!
    Treba da vas odere na sudu!
    Nova S – pljuc!

  11. I treba, jednom ih je nagazio, potpno opravdano i od tada mu se ni N1 ni nova s ne skidaju sa grbace. Apsolutno su isti kao i ovi sa nacionalnim frekvencijama, samo sto navijaju za drugi tim.

  12. Srbija je potpisnica konvencije o pravima deteta i dužna je omogućiti i zdravstvo u obrazovanje deci koja se duže zadržavaju na njenoj teritoriji. Biti protiv toga znači biti nehuman iz perspektive međunarodnog prava. Ako je neko negativan zbog boje kože ili etničke pripadnosti ili religije Ond to ima elemenata rasizma (a fašizam je veoma blizu). U demokratski zemljama kakvom Srbija želi postati, organizuje se nastava za svu decu čak i tada kada postoji odluka o izgobu iz zemlje zbog nepostojanje osnove za azil. Radulovićev demokratski kapacitet je ozbiljno ugrožen njegovim tekstovima o deci migranata.

    1. Dao si komentar a promašio temu skroz. Pročitaj malo komentare ima još jedan sličan tom, ali vam je čivek odgovorio.

Ostavite komentar


Politika

Srbija protiv nasilja i koalicija NADA neće predsedavati ni jednim skupštinskim odborom: Najveći broj predsednika radnih tela imaće SNS 10

Srbija protiv nasilja i koalicija NADA neće predsedavati ni jednim skupštinskim odborom: Najveći broj predsednika radnih tela imaće SNS

Na konsultacijama u Skupštini Srbije koje je sazvala novoizabrana predsednica parlamenta Ana Brnabić postignut je dogovor o tome ko će u narednom periodu rukovoditi radnim telima. Najveći broj predsednika i zamenika skupštinskih odbora imaće Srpska napredna stranka, dok koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, koje nisu ni prisustvovale konsultacijama, neće predsedavati ni jednim odborom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.