DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Pokret Dosta je bilo (DJB) najavio je danas da će tužiti portal Nova S zbog objavljivanja teksta u kom su kako se navodi, DJB i lider tog pokreta Saša Radulović „direktno optuženi za fašizam“.

Navodeći da je sporni tekst objavljen juče pod naslovom „Izliv fašizma u mozak DJB: Šta će migranti u srpskim školama“, iz pokreta su ocenili da „neprofesionalno i maliciozno“ korišćenje reči fašizam i označavanje DJB kao fašističke organizacije predstavlja „tešku uvredu“ za sve članove Dosta je bilo čije su porodice stradale od fašizma.

DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom 2

„U saopštenju koje je Nova S napala kao fašističko i koje originalno nije ni prenela, DJB je postavio pitanje zašto Ministarstvo prosvete obučava sve škole u Srbiji za uključenje migranata u obrazovanje, kada u isto vreme vlast tvrdi da migranata nema i da su oni samo u prolazu kroz Srbiju“, naveli su iz pokreta.

Ocenili su i da je „nedopustivo za jedan medij“ da tekst završi rečenicom: „Kompletno saopštenje Dosta je bilo možete pronaći na ovom linku, ako baš želite“

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

27 reagovanja na “DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom”

  1. Ovoga puta DJB ima moju podrsku, iako sam verni citaoc Nova.rs. Naslov je skandal i zasluzuje tuzbu. Novoj ostaje da pokusa sa javnim izvinjenjem.

      • Oni su već na nivou Informera i Pinka. A nek je sa srećom informisanje preko njih. Posle više puta dokazanog ignorisanja tačnih i pravih vesti svrstao sam ih potpuno u istu kategoriju sa Informerom i Pinkom i više ih ne gledam.

  2. Radule, nastavi da aljkavo prepisuješ Trampove mudrostii da ih neslektivno primenjuješ na našu političku scenu i bićeš mnogo opasan… Držim fige. Pozdravi Hanu.

  3. Tuzice ih, Radulovicu, i Obradovic, jer se on pretplatio na tu rec, a i Djilasova Gebelsovka je, verovatno, uvredjena.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.