DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Pokret Dosta je bilo (DJB) najavio je danas da će tužiti portal Nova S zbog objavljivanja teksta u kom su kako se navodi, DJB i lider tog pokreta Saša Radulović „direktno optuženi za fašizam“.

Navodeći da je sporni tekst objavljen juče pod naslovom „Izliv fašizma u mozak DJB: Šta će migranti u srpskim školama“, iz pokreta su ocenili da „neprofesionalno i maliciozno“ korišćenje reči fašizam i označavanje DJB kao fašističke organizacije predstavlja „tešku uvredu“ za sve članove Dosta je bilo čije su porodice stradale od fašizma.

DJB najavio tužbu protiv portala Nova S zbog povezivanja sa fašizmom 2

„U saopštenju koje je Nova S napala kao fašističko i koje originalno nije ni prenela, DJB je postavio pitanje zašto Ministarstvo prosvete obučava sve škole u Srbiji za uključenje migranata u obrazovanje, kada u isto vreme vlast tvrdi da migranata nema i da su oni samo u prolazu kroz Srbiju“, naveli su iz pokreta.

Ocenili su i da je „nedopustivo za jedan medij“ da tekst završi rečenicom: „Kompletno saopštenje Dosta je bilo možete pronaći na ovom linku, ako baš želite“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari