Đelić: Za Srbiju bi bilo tragično da istinska opozicija bojkotuje izbore

Ostavite komentar


  1. O kakvoj stabilizaciji ekonomije govori gospodin?Ocigledno da on nije nista naucio o ekonomiji jos od vremena kada je vrsio „stabilizaciju“ ekonomije dok je bio na vlasti u Srbiji.Predlazem gospodinu da se zaposli u Srbiji i pristojno zivi od 300 eura mesecne plate,koja je prosek u vise od 70% kod zaposlenih.
    Ovakvi komentari idu u prilog nesposobnog samozvanog,sveznajuceg gospodara zivota i smrti u Srbiji.
    Gospodin Djelic se,nazalost,obogatio u opljackanoj Srbiji,zahvaljujuci slicnom ekonomskom „napretku“,koje je on sprovodio za vreme svog „ekspertskog“ mandata.

  2. Đelić govori sa pozicija svog biznisa a ne sa pozicije prosečnog srpskog građanina i tu je suštinska razlika. On vidi mogućnost da njegova firma iskoristi trenutnu „klimu“ u francusko-srpskim odnosima a priča o potrebi da „prava“ opozicija izađe na izbore je uvlačenje vlastodršcima radi umiljavanja. Kod potpune zaglušenosti medija nema šanse da se bilo šta uradi na izborima u korist građana, jedino bi se dao novi legitimitet već, ionako, krnjim i zloupotrebljenim, institucijama a na štetu građana. Da, i takozvana opozicija bi se ponovo dokopala državnih para za svoj nerad.

    1. Tako je, svako treba da se suoči sa sudom svog naroda. To je na svojoj koži osetio Milošević, osetio je DOS i DS, osetiće i Vučić i sve njegove podg.. ne muve. Sve u svoje vreme.

    2. A šta će vam ta takozvana prava opozicija na izborima ? Izađite sami ili eventualno sa svojom opozicijom . Svakako sve držite na silu , samo se na silu i oslanjate . U vreme Miloševića su postojale lokalne televizije i studio B na kojima se mogla čuti kritika vlasti, u vreme 2000-2012. Nikolić i Vučić nisu silazili sa televizija sa nacionalnom frekvencijom u raznim emisijama , a pored toga su postojali i svakodnevni „radikalski talasi“ na lokalnim televizijama . Sada je kritiku vlasti moguće čuti jedino na televiziji N1 , koju je naravno nemoguće gledati preko „set top box-a“ , isključivo u okviru kablovske SBB , pa i zbog nje Vučić šalje Vesića u šahte da grize kablove .
      Znači, samo sila . Držite se nje i ne bojte se .

  3. Gospodin Đelić se razume u našu političku svakodnevnicu kao i svaki građanin na privremenom radu u Francuskoj.Dakle, njegove izjave su strogo vezane za njegov lični odnosno poslovni interes.Interes naroda i opozicije je jasan, NEMA IZBORA. Dug je put do slobodnih izbora, a ti izbori su početak lustracije mnogih, rad novog specijalnog tužilaštva i početak Vlade nacionalnog spasa.Ovo ludilo zahteva jasan otklon koji mora da se napravi da nikada više nacionalsocijalizam ne zakuca na naša vrata.Derikožo sedi 1.

    1. On je bio na privremenom (i vrlo isplativom) radu u Srbiji. Izgleda da je potrosio ustedjevinu pa bi da se vrati.

  4. Božidar Đelić, čisti oportunista, jahač naroda i prodavac magle. Besramno izjavljuje kako je u stvari NJEGOV interes, interes naroda. Vrhunski demagog u službi aktuelne vlasti.

  5. Ljubi ga tetka, kako nam je samo pametan. Sigurno odavno ne spava na tetkinom kauču, platio srpski narod napredak.Sad može da živi bilo gde na planeti a nije na odmet dodati još koje milionče ako se ukaže prilika i Svevišnji ga uzme u obzir, pokušaj ništa ne košta.

    1. Srbija je stvarno napravila džinovski “progresivni“ korak – od tetkinog kauča do tetke u Kanadi…

  6. Да постоји Закон о пореклу имовине,тада би се вратио на „теткин кревет“ а не на вилу на Дедињу и купљен посао у Француској банци.Наравно да ће WW доћи у Србију и наравно да Фијат никад неће аквизицијом постати део Реноа и Пежоа.У осталом испред споменика на Калемегдану се није појавио ни један једини учесник пр.светског рата,што је жалосна чињеница коју нико није осудио али зато се појавио велики „донатор“ обнове споменика на кога по његовим речима Француска „рачуна“.А шта друго очекивати од рачуновође ?

    1. „У осталом испред споменика на Калемегдану се није појавио ни један једини учесник пр.светског рата“… Можда због тога што је вођен 1914-1918 ….

      1. Драгане у праву сте,али ни у посети председник Француске Жак Ширак 2001.године,нису позвали учеснике пр,св.рата,а нису испред споменика ни 2004.године,обележили дан кад је преминуо последњи живи учесник пр.св.рата.Зашто ?

    2. Jos je sramotnije da ispred spomenka na Kalemegdanu nisu pozvali ni jednog prezivelog ucesnika Kosovskog boja u kome smo branili Evropu, pa i Francusku, od najezde Turaka.

  7. I šta bi dobili, više poslanika i više pljuvanja po njima od strane Rističevića, Martinovića i ostalih neoradikala.

  8. Драгане у праву сте,али ни у посети председник Француске Жак Ширак 2001.године,нису позвали учеснике пр,св.рата,а нису испред споменика ни 2004.године,обележили дан кад је преминуо последњи живи учесник пр.св.рата.Зашто ?

  9. Najzad neko pametnu da kaže.Bojkot je najgluplja stvar koja može da se uradi.Nek opozicija izađe na izbore i odmeri snagu sa vladajućom strankom.

  10. nisi se ti bavio politikom ni prošli put. došao si na gotovo kada je sloba pao sa vlasti. tako i sada sediš sa strane i ćutiš a prvi ćeš se gurati kada ova diktatura padne sa vlasti za neku bitnu poziciju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.