Đeljalj Svećlja: Nisu svi srpski policajci podneli ostavke 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

U Policiji Kosova (KP) ostavke je podnelo 578 policajca Srba i taj broj „nije mali“, ali je „u stvarnosti broj policajaca koji su služili Kosovu bio mnogo manji“, ocenio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja, tvrdeći da nisu svi srpski policajci podneli ostavke.

On je, kako navodi portal KosSSev, pozivajući se na prištinske medije, optužio je bivše policajce sa Severa, poput komandira, Nenada Đurića i šefa operative, Aleksandra Filipovića, da su „služili Srpskoj listi i Vučiću“ i saopštio da oni neće moći da se vrate u KP.

„Ne postoji mogućnost da se vrate u KP, oni su i dalje pod istragom. Nenad Đurić više ne može da se vrati u Kosovsku policiju”, rekao je Svećlja u sinoćnom gostovanju na T7.

Nakon što je ostavke podnelo 578 Srba – pripadnika Kosovske policije, Svećlja kaže da najmanje 50 odsto „nije služilo Kosovu“, već Srbiji, prenosi Gazeta Express.

Sa druge strane, tvrdi da su neki od njih podneli ostavke „pod velikim pritiskom Srbije“.

„Stisnuti i poniženi, podneli su ostavke. Negde oko 50% tih policajaca uopšte nije bilo u službi Kosovske policije“, tvrdi Svećlja.

On je ocenio da Policiji kosova neće nedostajati policajci poput Nenada Đurića. Jer, kako kaže, ni on nije služio Kosovu.

„Nenad Đurić je učestvovao na sastancima Saveta bezbednosti Srbije. Kosovskoj policiji uopšte neće nedostajati Đurić i Filipović… To su bili policajci koji su služili Srpskoj listi, Beogradu, Vučiću“, izjavio je Svećlja, prema navodina Gazete Expres.

On je rekao i danisu svi srpski policajci podneli ostavke, ali je najavio da će biti raspisan konkurs da bi se dopunio broj policajaca.

„U pravom trenutku ćemo otvoriti konkurs koji je regulisan pravilnikom“, rekao je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari