Đilas: Doček više nego prijateljski, Eskobar bez sakoa 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na društvenim mrežama kroz šalu je opisao kako je izgledao prijem njega i njegovog zamenika Borka Stefanovića u Americi.

“Sve Vučićeve novine pišu iste laži o Borkovom i mom boravku u Vašingtonu. A ovako bi to izgledalo da je Vučić bio u poseti”, saljivo je napisao Đilas.

Pa nastavio da su Stefanović i on dočekani više nego prijateljski.

“Koliko smo dobrodošli u Ameriku i koliko nas uvažavaju bilo je jasno već na aerodromu, kada smo zbog činjenice da sam 2012. izgubio pasoš sa američkom vizom, morali da prođemo dodatnu kontrolu. Ta procedura traje i do dva sata, ali smo je mi završili za samo deset minuta. Ja se na razumem u protokol i nisam znao da kada vam kažu da sednete na centralna mesta u čekaonici to predstavlja jako redak događaj i da se time pokazuje izuzetno poštovanje. Mada, moram da priznam, da mi je bilo jasno da imamo zaista poseban tretman kada mi je policajac, pošto sam mu rekao da sam predsednik najveće opozicione stranke, rekao da ću možda biti i predsednik države. A policija u Americi, kao što znate zna sve. Takav odnos se nastavio i kada smo ulazili u State department. Policajac na ulazu nas je pitao da li imamo PCR. Potvrdili smo da imamo i Borko je počeo da traži papire. A on kad počne da traži to ume da potraje, jer znate kakav je Borko. Ali policajac je, a vi znate da je američki policajac jednako Amerika,  odmah rekao da nema potrebe da pokazujemo. Time je pokazao koliko nam veruje i što je mnogo važnije koliko poštuje Srbiju i činjenicu da smo uz sve napade za samo dve godine dosli do 15 odsto podrške građana”, naveo je Đilas, šaleći se.

I nastavio da kada su se približili šalterima službenik je ustao da bi im se obratio.

“I kao da je krenuo da me poluzagrli, ali nije mogao zbog stakla koje je stajalo između nas i njega. Ali videlo se da je želeo. Čak nas je, iako nas prvi put vidi, pitao: „How are you!!!“ Da bi naši građani znali tako nešto se nikada u Americi ne dešava. Posle su mi rekli ljudi koji često ulaze u zgradu stejta da zaista nikada tako nešto nisu ni videli ni doživeli”, napisao je je Đilas.

Prema njegovim rečima, iako su došli desetak minuta ranije odmah su ih pustili da uđu, a i lift je bio u prizemlju i vrata su se otvorila čim smo pritisli dugme.

“Kada smo se bez zaustavljanja popeli na šesti sprat, gde inače ne primaju strane delegacije, Gabrijel Eskobar, da bi pokazao da nas smatra za prijatelje, je kao slučajno bio u hodniku i to u košulji bez sakoa. Naravno kada smo ušli u posebnu kancelariju za sastanke obukao je sako.Razumećete me što ne mogu da pričam o detaljima našeg razgovora, ali jasno vam je da je i ostatak posete bio na zaista neverovatnom nivou i da SAD u Srbiji vide ozbiljnog partnera i lidera Zapadnog Balkana”, zaključio je Đilas svoju šalu na društvenim mrežama o tome kako bi iz ugla Vučića izgledala njegova poseta Vašingtonu.

Njegova poseta Americi i susret sa izaslanikom predsednika SAD za Bapadni Balkan, Eskobarom, izazavala je ljutnju režimskih madija i naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari