Đilas posle konsultacija sa Vučićem: Bićemo opozicija, Vučić potvrdio da se povlači s mesta predsednika SNS 1foto FoNet Milica Vučković

Lider SSP Dragan Đilas koji je sa Marinikom Tepić, liderom PSG Pavlom Grbovićem i predsednikom PZP Jankom Veselinović razgovarao sa Vučićem, rekao je da ne postoji mogućnost da mogu biti deo vlasti jer bi to bilo neprirodno i nelogično, ali da neće biti opozicija Srbiji.

Prema njegovim rečima, Vučić je u razgovoru potvrdio da će otići sa mesta predsednika SNS.

– Izneli smo predsedniku naš stav da smatramo da su odgovorni za rušenje institucija, demokratije i zastoj u procesu evropskih integracija. da smatramo da posledice koje bi Srnbija mogla da pretrpi zbog nausklađivanja stavova sa evropskom politikom mogle biti katastrofalne u ekonomskom pogledu. Rekli smo da smo spremni da podržimo zakone za koje verujemo da će doprineti boljitku naroda u Srbiji i da očekujemo da vlast pokaže da li je spremna da prihvati zakone koje ćemo mi imati – rekao je Đilas.

On je naveo da ih je predsednik upoznao sa tim da će vlada biti izabrana tokom avgusta a Skupština do kraja meseca. Prema njegovim rečima učiniće sve da parlament bude mesto za sučeljavanje agrumenata a ne mesto vređanja.

Dodao je i da lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije nikada neće biti deo trenutne vlasti.

„Neprirodno bi bilo da budemo deo vlasti. Nikada nećemo biti opozicija Srbiji. Naša ideja je bolja i demokratskija Srbija“ rekao je Đilas ispred Predsedništva nakon konsultacija za mandatara nove vlade Srbije.

Vučić se danas sastao sa predstavnicima koalicije NADA i Socijalističke partije Srbije, a u toku je sastanak sa predstavnicima Srpske napredne stranke.
U 18 časova predsednik će se obratiti javnosti povodom završetka konsultacija za mandatara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari