Đilas: SNS je podržao kršenje zakona, jer nije glasao za smenu Šapića 1foto FoNet Zoran Mrđa

„Dok sam ja bio gradonačelnik Beograda maksimalan budžet je iznosio 91 milijardi dinara i sa tim budžetom mi smo izgradili tri mosta, 45 obdaništa, 9 škola i 4 doma zdravlja i kupili 500 autobsa za GSB i 13. penzija za penzionere i pomoć porodiljama. Danas je budžet je duplo veći, novca za Beograd ima, ali se on nenamenski i koruptivno troši prethodnih godina“, rekao je Dragan Đilas gostujući u dnevniku televizije Nova S.

– Što se tiče Savskog mosta, na nama je da se borimo da se ne desi bilo šta loše u ovom gradu. Rušenje mosta je izuzetno loša ideja i naša je obaveza da se borimo da se rušenje mosta zaustavi. Neverovatno je da bilo kome padne pamet da ruši most u mirnodopsko vreme. Beogradu treba više mostova, može i pored ovoga da se izgradi novi. Ovih dana čujemo različite priče vlasti na temu Savskog mosta, gradski mendžer priča jedno, gradonačelnik kaže da ne zna šta priča gradski menadžer. Ono što znamo je da je taj most potreban Beogradu, da bi njegovo rušenje izazvalo dodatni saobraćajni haos i znamo da je taj most jedan od simbola borbe za oslobođenje Beograda. Mi ćemo pokušati da to sprečimo i mislim da ćemo imati podršku Beograđana u tome, naglasio je Đilas, a prenosi SSP u saopštenju.

Đilas je rekao da je Šapić je prekršio zakon i obaveza je opozicije da traži njegovu smenu.

– Svi treba da poštuju zakon, ali on kao prvi čovek grada je taj koji treba 101 posto da poštuje zakon. On je zakon prekršio i ne može da ostane gradonačelnik Beograda, opozicija je tražila njegovu smenu svesna da je manjina u Gradskoj skupštini i svesni toga da će vlast to odbiti kao što je i odbila, ali ako to ne bi radili onda ne treba ni da ulazimo u skupštinu. Naš posao je da kažemo šta treba da uradimo da bude bolje, a odluku donosi većina. U ovom slučaju, SNS nije glasao za smenu Šapića i time je rekao da podržava kršenje zakona, zaključio je lider SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari