Đilas: Srbija ne bira između mene i Vučića, već između normalnog života i ovog kako danas živimo 1Foto: Print screen TV Nova

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas, treći na listi „Srbija protiv nasilja“ za republičke izbore, rekao je da Srbija 17. decembra ne bira između njega i predsednika države Aleksandra Vučića već „između normalnog života bez neizvesnosti i ovoga kako danas živimo“.

„Ako u Beogradu izađu svi koji smatraju da je sramota da imamo gradonačelnika koji ljude naziva majmunčinama, čiji su saradnici krali na projektima za smanjenje vršnjačkog nasilja u zemlji u kojoj je dete ubilo osmoro dece, ako izađu svi koji hoće da Beograd bude Beograd – ubeljivo ćemo pobediti“, rekao je Đilas u intervjuu za današnju Politiku.

On je naveo da to važi i za Srbiju. „Ako izađe samo pet odsto građana više nego na prethodnim izborima, doći ćemo u situaciju da stranke za koje glasaju ljudi koji ne podržavaju vlast mogu da formiraju tehničku vladu. A što se tiče aduta, najjači adut su konkretana rešenja koja nudimo za stvaranje pristojne i stabilne Srbije, ali i sama vlast Aleksandra Vučića i to što su od Srbije napravili, čega je svesna i većina glasača SNS-a“, istakao je.

Na pitanje koliko je uveren u pobedu u Beogradu i ko su mogući koalicioni partneri, on je rekao da veruje da će Beograđani masovno izaći na izbore i glasati za listu „Srbija protiv nasilja“ i profesora Beogradskog univerziteta Vladimira Obradovića, koji je kao nestranačka ličnost kandidat za gradonačelnika.

„Partnere vidim u svim opozicionim strankama čiji glasači podržavaju odlazak SNS-a s vlasti“, naveo je Đilas.

Rekao je da veruje da su glasači svih opozicionih stranaka za dekriminalizaciju zemlje i da se ona oslobodi od korupcije, kao i „da su svi za to da se zaustavi divljanje cena, da su svi protiv nastavljanja preteranog zaduživanja, da su svi za slobodne medije, da svi smatraju da treba da podržimo domaću privredu, da treba da uložimo u poljoprivredu, da pomognemo našem narod na Kosovu i Metohiji“.

„Stvari oko kojih se ne slažemo biće stavljene sa strane dok se posle oslobađanja medija ne održe fer i pošteni izbori“, poručio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari