(VIDEO) Đilas: Sumnjivi kombi mesecima ispred prostorija stranke, šta se nalazi u tom vozilu 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je snimak akcije, za sada, nepoznatih lica, ispred centrale stranke. Naime, 30.septembra ove godine nepoznati muškarci parkirali su kombi ispred stranačkih prostorija u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu. Kombi je više od tri meseca parkiran na istom mestu, iako je komunalna policija naložila 10. oktobra da se vozilo ukloni.

Na snimku koje su zabeležile sigurnosne kamere Stranke slobode i pravde, vidi se kako nepoznate osobe 30. septembra dovoze beli kombi i parkiraju ispred stranačkih prostorija u Ulici vojvode Stepe u Beogradu. Prema snimku koji je pokazao predsednik SSP-a Dragan Đilas, može se videti da je akcija veoma dobro organizovana, prenosi Nova.rs.

„BIA, policija, parapolicijske snage ili samo lokalni SNS kriminalci sa Voždovca? Ne znamo ko stoji iza ove akcije sprovedene pre dva i nešto meseca, kada su tri vozila ispred Stranke slobode i pravde u Vojvode Stepe 199, isti dan, isti minut, isti sekund pomerena. Tom prilikom oslobodili su tri parking mesta, što se nije desilo nikad, da bi se kombi parkirao tačno na ulaz ispred prostorija Stranke slobode i pravde“, objašnjava Dragan Đilas.

Đilas je u svom obraćanju poručio da je kombi poslednji put registrovan pre pet godina i da zbog toga ne sme biti na javnoj površini. Zbog toga je Stranka slobode i pravde podnela prijavu komunalnoj policiji, koja je 10. oktobra naložila da se vozilo ukloni, međutim do danas to nije učinjeno.

„Šta se nalazi u vozilu? Da li služi samo da pokrije da se ne vidi gde se stranka nalazi, da li su neki prislušni uređaji? Da li neko razmišlja da u ovim danima, na dan izbora, stavi nešto u taj kombi i ugrozi bezbednost ljudi koji dolaze u centralni izborni štab koalicije Srbija protiv nasilja – nama nije poznato. Ali znamo da BIA već godinama prisluškuje opozicione lidere, nekada uz odluku suda, gde smo optuženi za terorizam, a nekad bez ikakvih, naravno, osnova i zakonske procedure, mada i to da optužite lidere opozicije za terorizam, pa da bude osnov da prisluškujete, naravno nije u skladu sa zakonom“, kazao je Đilas.

I dodao da se oni ne plaše i da će kombi izbrendirati oznakama Srbija protiv nasilja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari