Đilas: Tražimo sve izbore, ali ne mislim da će ih Vučić razdvojiti 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je večeras da se ta stranka zalaže za sve izbore koji mogu da budu održani u Srbiji, od redovnih lokalnih i pokrajinskih, do parlamentarnih i beogradskih.

„Sigurno je bolje odvojiti lokalne izbore od parlamentarnih izbora i mi smo za to apsolutno. To nije uopšte sporno. A da li će ih (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić odvojiti, ja mislim da neće pošto njemu više ovako odgovara“, rekao je Đilas za Insajder TV.

Naveo je da ne vidi nikakvu mogućnost saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali dodaje i da SSP trenutno, između ostalih, ne sarađuje ni sa Dverima, Narodnom strankom i Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

„Sa opozicionim strankama postoji saradnja unutar parlamenta, sa Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret, sa sindikatima koji su deo našeg poslaničkog kluba naravno da sarađujemo blisko“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, Dveri, Zavetnici i Nova Demokratska stranka Srbije su „pogurane u parlament“ tako što Vučić oko prethodnih izbora nije negativno govorio o njima.

Đilas je ocenio i da Dveri imaju istu politiku kao SNS „samo što oni to kažu glasno“ i dodao da to što je neko protiv Vučića nije dovoljno da bi sarađivao sa SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari