Đilas: Vučić ne sme hijenama i lešinarima ljude nazivati koji šetaju u borbi protiv nasilja 1Foto: (BETAPHOTO Miloš Miškov)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme nikoga, a posebno ne ljude koji mirno šetaju u borbi protiv nasilja, „nazivati hijenama i lešinarima“.

Kako je saopšteno iz SSP, Đilas je za televiziju Nova S rekao da „nasilje mora da stane, a odgovorost za to je i na vlasti i na opoziciji“.

„Opozicija je spremna da preuzme svoj deo odgovornosti. Vlast za sada pokazuje sve suprotno. Ukoliko se kao celo društvo ne pokrenemo u borbi protiv nasilja, Srbija će potonuti u nova nasilja sa katastrofalnim posledicama“, rekao je Đilas.

On je rekao da su svi u Srbiji šokirani zbog gubitka 17 života u dva masovna ubistva.

„Tih dana je svakome umro deo sebe. Želeći da urade ono što oni mogu da se nasilje zaustavi, građani su izašli na ulicu. Ne zbog poziva opozicije, nego zbog očaja, straha za bezbednost svoje dece. Ako imate mirnu šetnju sa idejom protiv nasilja, a vi pravite neki drugi skup protiv toga šta je onda vaša poruka? Vi niste protiv nasilja? To je navijačka politika, kao na stadionu, da pokažete da vas ima više“, kazao je Đilas.

Ukazao je da moraju da postoje posledice za one koji su promovisali nasilje, i da mora da se održi sednica Skupštine Srbije o borbi protiv nasilja, posebno vršnjačkog.

„Znamo da je ovom momku iz Mladenovca koji je ubio devet ljudi, idol bio Kristijan Golubović, oni koji su omogućili njemu da se pojavi na nacionalnoj frekvenciji, oni koji omogućavaju da se tamo pojavljuje Zvezdan Slavnić koji je pucao momku u glavu pre 20 godina, oni koji omogućavaju da se pojavljuje u medijima i Zoran Marjanović koji je osuđen za ubistvo žene, moraju da snose odgovornost. Dakle, televizije Pink i Happy, ali i članovi REM-a koji to nisu sprečili“, rekao je Đilas.

On je kazao da i opozicija treba da pokaže odgovornost i osudi „svakoga sa naše strane koji kritikuju vlast, a izgovara reči kojima se poziva na nasilje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari