Đilas: Vučić prvo treba da ispuni stara obećanja, pa onda nova 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas naveo je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ispuni prvo stara obećanja, pa onda nova koja je dao tokom jučerašnjeg obraćanja i predstavljanja programa „Skok u budućnost“.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je Vučić pre 13 godina obećao da će poništiti sve što je Boris Tadić prihvatio oko Kosova, vratiti Kosovo u ustavni poredak Srbije, a pregovore u Savet bezbednosti UN, ali da je umesto toga „dao pravosuđe, pozivni broj, energetski sistem, tablice i dinar“.

„Obećao je da će istražiti sve sporne privatizacije i pohapsiti sve odgovorne. Nije uhapšen niko, a po korupciji smo danas na čelu Evrope. Obećao je fabrike čipova, Mercedes u Ikarbusu, leteće automobile, izvoz papaka u Kinu. Obećao je i da se neće kandidovati za predsednika Srbije. Obećao je i Maršalov plan i nju dil koji su nam doneli najveću inflaciju u Evropi i ogromnu zaduženost, a sada opet obećava“, ukazao je Đilas.

On je dodao da predsednik Srbije nije ispunio obećanje da će do Božića ove godine javno saopštiti i izneti dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji.

„Dan pred Božić ste rekli da se radi elaborat sa svim dokazima. Prošlo je dve nedelje od tada. Gde je elaborat predsedniče? Da li ste se uplašili? Ne sramotite se gospodine predsedniče, kad ste već obećali izađite i kažite koja je to zemlja, dajte narodu da vidi taj čuveni elaborat (…) Priznajte da nema nikakvog elaborata, priznajte da se niko nije mešao u naše izbore, priznajte da ste lagali, kao što lažete celu svoju političku karijeru“, naveo je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari