Đorđević: Vlada Srbije želi da donese rešenje kojim će unaprediti rad RGZ 1Zoran Đorđević Foto: Fonet

Vlada Srbije želi da donese rešenje kojim će unaprediti rad Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je posle prve sednice Međuresorne radne grupe za utvrđivanje strateškog razvoja RGZ i budućeg statusa zaposlenih istakao kako Vlada prati rad svih institucija u Srbiji i želi da one funkcionišu na najbolji način, budu najefikasnije i pruže najbolju moguću uslugu građanima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Sednica je, kao se navodi, održana da bi se u što kraćem roku i na najadekvatniji način rešila transformacija RGZ.

Đorđeić je poručio da će reorganizaciju raditi najstručniji ljudi u toj oblasti i da će svakako biti dragocena pomoć sindikata.

Osim internih dogovora sa predstavnicima Radne grupe, Đorđević je, kako se navodi u saopštenju, najavio da će u reorganizaciji biti korišćeni i modeli drugih zemalja koje su se u prethodnom periodu susretale sa tim problemom i uspele da ga prevaziđu.

U radu prve sednice radne grupe učestvovali su i predstavnici ministarstava finansija, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pravde, državne uprave i lokalne samouprave, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, RGZ i sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari