Đukanović napisao da "Soroševe" NVO treba izbaciti iz Srbije, Obradović mu odgovorio 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović - Milica Vučković

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović je danas ocenio da bi država trebalo da donese zakon kojim će se regulisati rad nevladinih organizacija (NVO) i da bi iz Srbije trebalo izbaciti NVO koje su pod pokroviteljstvom fondova Džorža i Aleksa Soroša.

„Država najhitnije treba da donese zakon kojim će se regulisati rad NVO sektora i da sve učini da se iste onemoguće da dobijaju novac za delovanje iz inostranstva. Posebno da sve učini i da izbaci iz zemlje sve NVO koje su pod Soroševim pokroviteljstvom“, napisao je Đukanović na društvenoj mreži „X“ (nekadašnji Tviter).

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović je u odgovoru Đukanoviću ocenio da „nema većih soroševaca“ u Srbiji od članova Srpske napredne stranke.

„Onda bi iz Srbije bio izbačen i Aleksandar Vučić, najveći prijatelj Džordža i Aleksa Soroša među Srbima i najveći zagovornik njihovog projekta ‘Otvorenog Balkana’, koji nimalo slučajno na isto aludira kao Fond za otvoreno društvo. Dakle, nema većih soroševaca u Srbiji od vas iz SNS“, ocenio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari