Đukanović (SNS): Bio bih srećan da opozicija bojkotuje beogradske izbore 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je danas da bi „bio baš srećan“ da opozicija bojkotuje nove beogradske izbore, koji bi mogli da budu održani 2. juna, ali da ne veruje da će to uraditi.

„Prete iz opozicionih redova da će da bojkotuju beogradske izbore. Lažu, neće to uraditi. Inače, lično bih baš bio srećan da bojkotuju i da se po ko zna koji put samoubiju“, napisao je Đukanović na društvenoj mreži Iks (X).

Predstavnici opozicionih koalicija „Srbija protiv nasilja“ i „NADA“, kao i inicijativa „ProGlas“, u prethodnom periodu izneli su „minimalne uslove za održavanje narednih izbornih procesa“, a ukoliko oni ne budu ispunjeni, kao jedna od mogućnosti pominje se i bojkot beogradskih izbora.

Novi beogradski izbori, nakon što 3. marta nije konstituisana Skupština grada Beograda jer nije bilo većine, prema najavama predstavnika državnog vrha najverovatnije će biti održani 2. juna, što je poslednji termin u zakonskom roku.

Opozicija, sa druge strane, traži da novi beogradski izbori budu održani, istog dana kada i preostali lokalni izbori, čiji datum još uvek nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari