Đukić Dejanović (SPS): Pojedinačni stav ne može da omete zajedništvo SPS i SNS 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović ocenila je danas da „ni jedan pojedinačni stav“ ne može da ometa dogovoreno zajedništvo SPS i Srpske napredne stranke (SNS).

Upitana o stavovima članice Predsedništva SNS Zorane Mihajlović da su predizborne koalicije nepotrebne i da je vreme da i manje stranke samostalno izađu na izbore, Đukić Dejanović je rekla agenciji Beta da je na nedavnom sastanku rukovodstva SPS i SNS ocenjeno da su te stranke postigle izvanredne rezulate.

Prema njenim rečima, ni jedan pojedinačni stav „ni u jednom trenutku“ neće uticati na planove i ciljeve dve stranke.

„To je da i dalje budemo državotvorni, da i da dalje vodimo računa o standardu građana, da izgrađujem puteve i bolnice i da život u Srbiji bude dostojan svakom čoveku“, rekly je ona.

Đukić Dejanović je ocenila i da su rezulati prethodne saradnje SPS i SNS potvrđeni rezulatima.

„Ni jedan pojedinačan stav ne može da omete to zajedništvo koje je dogovoreno i kojem je vreme, u bliskoj prošlosti, vrlo potvrdilo rezultima“, rekla je ona.

Mihajlović je ranije danas u Malom Zvorniku rekla da je SNS najveća i najjača politička partija ne samo u Srbiji, već u regionu i da sarađuje sa svima, saopštio je njen kabinet.

„Možda je došlo vreme da svi izađu na izbore i da se ‘izmere’ u biračkom telu, pa da posle toga vidimo koliko ko ima podršku i da razgovaramo“, rekla je ona.

Mihajlović je dodala da „to nije priča o SPS već o mnogim strankama koje su, kako je navela, “ godinama u Vladi, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama priljubljenim na predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića i SNS“.

Navela je i da će „Predsedništvo (SNS) razgovarati o svemu“, te dodala da „ima svoje mišljenje“ a da „nema potrebe da bilo ko bude nervozan zbog toga“.

Rukovodstva SPS i SNS su 3. septembra u Beogradu dogovorili da nastave saradnju i posle sledećih izbora, izjavio je tada lider SPS Ivica Dačić.

Dačić je, posle sastanka, rekao novinarima da je lider SNS Aleksandar Vučić ostavio socijalistima mogućnost da se opredele kakvu će ta saradnja biti, odnosno „da li će nastupati na jednoj ili dve liste na izborima i da li će imati zajedničkog predsedničkog kandidata ili ne“.

Lider socijalista je rekao da se o kadrovskim rešenjima nije razgovaralo i ponovio lični stav da bi najbolje bilo da Vučić bude zajednički kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari