Đurđević Stamenkovski o optužbama da su im naprednjaci prikupljali potpise: Tračarama na Tviteru poručujem manje priče, više rada, stvar je u organizovanosti 1Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

„Dokonim tračarama na tviteru poručujem – manje priče, više rada. Vlast neće pasti sama od sebe, a posebno ne od tvitova“, ističe za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica srpske stranke Zavetnici.

Đurđević Stamenkovski je time odgovorila na primedbe tviteraša da su naprednjaci preko noći prikupili potpise koaliciji Dveri i Zavetnika i da je čudno da se ni jedna fotografija sa prikupljanja potpisa nije pojavila u javnosti.

Fotografija ima, poručuje Stamenkovski i dodaje da je samo trebalo pogledati.

„Mi smo ove izbore dočekali spremni, a odziv građana za Nacionalno okupljanje je na visokom nivou. Mnogi su mesecima tražili izbore, a onda su neke od njih izbori iznenadili kao sneg u decembru, pa će potpise da predaju u minut do 12. Kada ne možete da uspostavite red u svom, obično zagledate u tuđe dvorište“, kaže sagovornica Danasa.

Dodaje da nema tajnog recepta za brzu i efikasnu predaju liste.

„Potrebno je samo da imate podršku građana i elementarnu stranačku ažurnost. Ni manje, ni više od toga.

Nacionalno okupljanje je prva opoziciona lista koja je predala potpise za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima. Kada imate strukturu, organizaciju i motivisano članstvo – potpisi su rutinska stvar“, zaključuje Đurđević Stamenkovski.

Đurđević Stamenkovski o optužbama da su im naprednjaci prikupljali potpise: Tračarama na Tviteru poručujem manje priče, više rada, stvar je u organizovanosti 3

A njen koalicioni partner Boško Obradović, lider Dveri, primećuje da je veliku paniku i nervozu „u redovima Vučić-Brnabić -Hilove vlasti i Đilas-Marinika-Hilove opozicije“ izazvala ogromna podrška izbornoj listi Nacionalnog okupljanja koju su formirali Dveri i Zavetnici uz podršku grupe istaknutih srpskih intelektualaca na čelu sa prof. dr Ratkom Ristićem.

I on ponavlja da je ta opoziciona koalicija prva prikupila potpise podrške građana i predala svu potrebnu dokumentaciju za 250 kandidata za narodne poslanike.

„To govori o podršci koju imamo u narodu i rejtingu koji nam svakodnevno raste. Tek će za sve iznenađenje biti naš izborni rezultat. Svi napadi koji dolaze iz režimskih medija, ali i opozicionih krugova samo nas motivišu da nastavimo sa razbijanjem monopola sadašnje i bivše vlasti na bavljenje politikom u Srbiji. Mi smo nova generacija srpskih političara koja je sledeća vlast u našoj zemlji“, poručuje Obradović.

Koalicija Dveri i Zavetnika predala je Republičkoj izbornoj komisiji, četvrta po redu, listu za parlamentarne izbore.

Prva na listi je predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, drugi je predsednik Dveri, Boško Obradović, dok je na trećem mestu profesor Ratko Ristić, koji je i kandidat za gradonačelnika Beograda.

Na listi nema velikih iznenađenja, budući da su i dosadašnji poslanici ponovo visoko pozicionirani.

Među prvih 10 na listi nalaze se dosadašnji poslanici Dveri Ivan Kostić, Milovan Jakovljević, Tamara Milenković Kerković, Dragana Miljanić, Radmila Vasić, te poslanici Zavetnika Nikola Dragićević i Zoran Zečević.

Na listi su u samom vrhu i poslanik Dveri Dragan Vesović iz saziva 2016-2020. godine, primarijus doktor Milan Roganović iz Čačka, predsednik Dveri Vojvodine Ivana Stojanović.

Na kvoti Zavetnika je dr Dušan Proroković predsednik Političkog saveta ove stranke, kao i predsednik Političkog saveta Dveri dr Aleksandar Lipkovski.

U prvih 35 kandidata na listi su i Goran Milenković, predsednik pokrajinske organizacije Dveri na KiM, Dragan Dobrašinović, borac protiv korupcije, dr Andrej Mitić, internacionalni sekretar Dveri i prof. dr Valentina Arsić Arsenijević, naučnik na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari