Đurišić: Da li će Vučić danas u reći ko su kompletni idioti 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

“Da li će premijer Srbie Aleksandar Vučić doći danas u 18 sati u Hercegovačku ulicu u Savamaloj da kaže građanima koji će se tamo okupiti ko su kompletni idioti koji su pre godinu dana srušili tri objekta i suspendovali državu Srbiju na nekoliko sati “ …

… upitao je danas Marko Đurišić , šef poslaničke grupe SDS na sednici parlamenta Srbije posvećene poslaničkim pitanjima, a predsednica parlamenta mu je odgovorila da premijer neće doći tu ili u neku ulicu jer se nalazi u Ledskovcu  na otvaranju petnaest kilometara rekonstruisane pruge  Vinarce-Đorđovo u železničkoj stanici Leskovac.

Gojkovićeva je rekla i da će premijer obići radove na  izgradnji Koridora  10 auto-put E75 , deonica Manajle-Vladičin Han. “Zamoliću  da vam dostave izveštaj o premijerovom političkom angažmanu kao predsednika Vlade. Đurišić je imao pitanje i za ministra energetike Aleksandra Antića i to da li je tačno da je EPS od početka godine proizvela samo 55 odsto od planirane proizvodnje u martu i da li je tačno da je od početka marta polovina kapaciteta Nikola Teska termoelektrane van pogona, „ne samo zbog planiranih remonta, nego zbog nesposobnosti rukovodstva“.

Nataša Mićić, poslanica Liberalno demokratske partije i šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović pitali su Maju Gojković, zašto im niko ne odgovara na pitanja koja postavljaju u skupštini, ukazujući da su predstavnici Vlade u obavezi da to i urade u pisanom obliku u roku od 15 dana od kako i je pitanje postavljeno. Mićićeva je pitala i zašto je portparolu LDP Jovanu Najdenovu zabranjeno da uđe u Skupštinu. Ona je ukazala da je u petak vraćen sa vrata Skupštine kao i danas i navela da se na taj način otežava i onemogućava rad jedne poslaničke grupe.

„Koji je osnov za zabranu ulaska saradnika poslaničkih grupa“, pitala je Mićić, a Gojkovićeva joj je odgovorila da će proveriti tu informaciju, ali da joj je poznato da su u poslaničkom klubu LDP zaposleni savetnici Kenan Hajdarević i Đorđo Žujović. Mićićeva je ponovila da je Najdanov portparol LDP, a Gojkovićeva je rekla da se niko pod takvim imenom nije javljao, ali da će ipak proveriti u Sekretarijatu.

Vojislav Šešelj, šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke pitao je ministra prosvete Mladena Šarčevića, kako je moguće da se za državnog sekretara imenuje Marko Milenković koga su radikali pre nekoliko dana „prisilili da podnese ostavku na mesto poslanika, jer je izdao radikale“ jer je u vreme predizborne kampanje radio za suparnički tabor, odnosno za predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

„Išao je od kuće od kuće naših članova i simpatizera i objašnjavao da smo se Vučić i ja sve dogovorili, da on bude predsednik, a ja premijer i tako nam je oborio 20 procenat glasova na tri odsto“, rekao je Šešelj i dodao da je mesto državnog sekretar najviša činovnika funckija, te upitao.

„Kako je moguće da se čovek koji se ovako moralno obrukao do krajnjih granica, promoviše u najviši državni činovnički red. Kakav je onda to ministar prosvete i zaslužuje li da ostane u Vladi, zašto ne podnese ostavku i kako je Vlada sebi dozvolil da prihvati takav predlog“, upitao je Šešelj.

Poslanik Demokratske stranke Dejan Nikolić zahvalio je svima koji su pomogli da se prikupi novac za lečenje njegove ćerke Sofije u inostranstvu i pročitao pismo njegove supruge koja je takođe izrazila zahvalnost, ali je predsednica Skupštine Maja Gojković insistirala da Nikolić postavi pitanje u skladu sa Poslovnikom.

„Skoro svako od nas ima jedan strašan i tragičan slučaj i nemojte molim vas da to koristite. Imam blisku osobu sebi koja prolazi kroz teške trenutke, molim vas kao čovek“, rekla je Gojkovićeva , a potom kroz suze zatražila pauzu da bi mogla da se smiri. Nikolić je posle toga pitanje postavio na konferenciji za novinare u skupštinskom holu. On je pitao Vladu Srbije i ministarstvo na kojim zakonima danas rade i naveo da je to ono što je važno za građane.

On je poručio roditeljima koji se susreću sa problemom kakav su imali on i njegova porodica da ne oklevaju da traže pomoć od javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari