Dmitrij Peskov (Kremlj) tvrdi da se Rusija nikada nije mešala u unutrašnje poslove drugih država 1foto EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Rusija se nikada nije mešala ni u čije unutrašnje stvari, a posebno „savezničke i partnerske Srbije“, rekao je potparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja  je izjavio da posmatrači na izborima u Srbiji nisu zabeležili kršenja koja bi mogla da dovedu u sumnju legitimitet i dodao da se Rusija nikada nije mešala i neće se mešati ni u čije unutrašnje stvari, posebno savezničke i partnerske Srbije.

Postoji unutrašnje zakonodavstvo, postoje izborni organi, posmatrači, koji nisu zabeležili kršenja koja mogu da stave pod znak pitanja legitimitet održanih izbora. Pored toga, u toku su procesi i pokušaji trećih lica, između ostalog i iz inostranstva, da izazovu slične nerede u Beogradu, rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim rečima, sve što se dešava je isključivo unutrašnja stvar Srbije.

Srbija ima legalno, legitimno rukovodstvo, koje je, po našem uverenju, sposobno da preduzme sve neophodne mere, dodao je Peskov, prenosi Sputnjik.

Objedinjuje nas zajedničko istorijsko i kulturno nasleđe, veoma pažljivo se odnosimo prema našim odnosima i veoma ih cenimo, dodao je portparol Kremlja.

Peskov je dodao da saradnja Rusije i Srbije ima veoma široku perspektivu u različitim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari