Dobrica Veselinović imenovan u Privremeni organ grada Beograda 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Zeleno-levi front saopštio je danas da će imenovati odbornika te stranke u Skupštini grada Beograda Dobricu Veselinovića u Privremeni organ grada Beograda.

U saopštenju navode da će tom odlukom javnost imati uvid u svaku odluku koju će vlast Srpske napredne stranke (SNS) doneti pre izbora.

„Dobrica Veselinović će kao šef druge najveće odborničke grupe „Moramo za dobar grad“, koju čine Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Akcija, Izbor za našu opštinu, Solidarnost i Forum Roma Srbije, izveštavati i boriti se za javni interes svim raspoloživim sredstvima“, stoji u saopštenju.

Veselinović je u pisanoj izjavi ocenio da je siguran da će taj privremeni organ kratko trajati i „da ćemo u novu godinu ući sa novom gradskom vlašću, koja će pokazati kako ovaj grad treba da se razvija.“

Naveo je da će biti „oči i uši“ javnosti i da će se kao što su se borili za grad na ulici, boriti i na tom mestu.

„Prvo mesto gde ću to pokazati jeste ovo imenovanje. Za razliku od prethodnog Privremenog organa, koji je najpoznatiji po kriminalnim odlukama oko Beograda na vodi, osiguraćemo da sada zaustavimo svaku malverzaciju SNS-a i SPS-a“, rekao je Veselinović.

Privremeni organ je telo koje vodi grad do izbora novog gradonačelnika i Skupštine Grada, a u njegov sastav ulazi pet osoba, tri iz vlasti i dve iz opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari