Dodik: Kosovo država u pokušaju, BiH nemoguća država u raspadanju 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Kosovo u Ujedinjenim nacijama nije dobilo nikakvo međunarodno priznanje, kako je to Priština očekivala od „tumača svetskog poretka“.

Dodik je naveo da to potvrđuje da je Kosovo „samo država u pokušaju, što će i ostati, a BiH nemoguća država u raspadanju, što je svima jasno“.

„Jasno se videlo i u Njujorku da te dve nasilno stvorene tvorevine, BiH i Kosovo, nisu subjekti međunarodne politike i prava i jasno se pokazuje da je njihova pozicija na međunarodnoj sceni sve manja kako vreme prolazi, što je sudbina i Crne Gore pod Milom Đukanovićem na mestu predsednika“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je ocenio da je susret predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komišića sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem bio „karikaturalan“ i da jasno pokazuje kakva je BiH država „čim su mu sagovornici ovo dvoje ultrašovinista“.

„Osmanijevoj nije bila prepreka za ovaj susret sa Komšićem ni činjenica da BiH nije priznala Kosovo, jer ih objedinjuje neskrivena mržnja prema Srbima“, ocenio je Dodik.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Dodik: Kosovo država u pokušaju, BiH nemoguća država u raspadanju”

  1. Kosovo jeste drzava a i BiH ce opstati kao drzava. Jedino sto ce se raspasti i nestatce je genocidne tvorevina.

  2. Da da, lako je bilo vama 90 god. Kad ste pokradali sve oruzje bivse juge. Videcemo ko ce se raspadati i kako.

  3. Oni sovinisti a on kao nije jer jer je kao Srbin pa je tako nesto nemoguce. Nejasno je zasto objavljujete izjave ovakvih tipova vidite li da im je do rata da bi tako legalizovali svoju pljacku kroz poslednjih 30 godina. Ko to jos objavljuje Trampa za mnogo manje smrada kojeg je sirio.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.