Dodik: Moji odnosi sa Vučićem su odlični, mediji se bave spekulacijama 1Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je u odličnim odnosima s Aleksandrom Vučićem i optužio medije da se bave spekulacijama o tome da je izgubio podršku predsednika Srbije.

Dodik je došao da održi konferenciju za novinare u Beogradu, da bi kako je istakao, uživo rekao istinu pojedinim novnarima koje smatra „antisrpskim“ i da kaže da rade „protiv Republike Srpske“.

„Ja imam formalne i zvanične sastanke sa Vučićem i oni su uvek propraćeni u medijima, a postoji i druga vrsta komunikacije koja je skoro dnevna. Naši lični odnosi su veoma dobri, mada neki pokušavaju da naprave razdor, mi smo pre nekoliko dana se čuli“ rekao je Dodik i nekoliko puta ponovio da pojedini mediji u Srbiji iznose neistine da „ga se Vučić odrekao“.

„Ja ne pobedjujem u RS zbog Vučića već zbog podrške naroda, niti pobedjujem zbog podrške Putina“ rekao je Dodik i naveo da takvi mediji izveštavaju tendenciozno jer se finansiraju iz inostranstva, te dodao da ne znači podrška „da Vučić treba da trči za vama u kampanji“.

Dodik je potvrdio da su članovi Srpske napredne stranke (SNS) Vlada Mandić i Adam Šukalo učestvovali u Republici Srpskoj u aktivnostima opozicionih stranaka, ali da to nije zvaničan stav SNS-a.

Dodik je ponovio da je Centralna izborna komisija BiH objavila rezultate sa 98 odsto biračkih mesta i da je on dobio 292.000 glasova i da je ubedljivo pobedio.

Na konferenciji za novinare Dodik je detaljno govorio o uspesima Republike Srpske, o najnižoj zaduženosti i o prosečnoj plati od 556 evra, kao i najnižoj stopi nezaposlenosti.

On je ponovio i da se pitanje Kosova i Metohije ne sme gledati odvojeno od pitanja Republike Srpske i da niko ne može da objasni zašto je Kosovu nešto dozvoljeno što RS nije.

Više puta je istakao da je Bosna i Hercegovina nefunkcionalna država u kojoj mora da dodje do dogovora entiteta, a ne do nametanja rešenja sa strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.