Bastina koalicija "Dosta! Evropski put" se žali sudu jer joj je lista odbijena 1Evropski put, Izborni štab

Koalicija „Dosta! Evropski put“ predala je danas žalbu Višem sudu u Beogradu povodom rešenja Gradske izborne komisije kojim je ta izborna lista odbijena za učešće na izborima u Beogradu, raspisanim za 17. decembar.

Koalicija u saopštenju tvrdi da je rešenje GIK pravno neutemeljeno i pogrešno shvatanje da Komisija ima diskreciono pravo da odbije podnosiocu zahteva, status izborne liste nacionalne manjine i to uprkos materijalnim dokazima.

Koalicija navodi da je čine dve stranke bunjevačke nacionalne manjine, koje su upisane u Registar političkih stranaka, kao stranke nacionalnih manjina.

Radi se o Savezu bačkih Bunjevaca (SBB) i Bunjevačka stranka Srbije (BSS), a uz izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji predati su overeni programi i statuti te dve političke stranke bunjevačke nacionalne manjine, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, koalicionu listu „Dosta! Evropski put“ za predstojeće beogradske izbore predvodi bivši ministar privrede Rade Basta, koji se nalazi pod rednim brojem jedan.

Nakon njega na listi je vlasnik kompanije „Biomelem“ Zoran Ilić, uspešan preduzetnik, koji je ujedno i kandidat liste za gradonačelnika Beograda.

U nedavnom saopštenju GIK piše da je odbila četiri prigovora među kojima i podnosioca izborne liste „Dosta! Evropski put – Zoran Ilić novi gradonačenik Beograda“, protiv rešenja GIK-a, kojim je odbijeno proglašenje ove izborne liste i predloga da se utvrdi da ima položaj liste nacionalne manjine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari