Dragan Đilas blizu potvrdne odluke o kandidaturi

* Organizator susreta mogao bi da bude i Saša Janković

Ostavite komentar


  1. Ljudi, kandidat mora da bude novo lice, neko ko nije imao vlast i ruke na drzavnom novcu… Ako bude neko od stare DS ili DOS garde, AV ce ih izblatiti da ih ni Dunav ni Sava nece oprati…. a rezultat ce biti minimalna pobeda SNS u Beogradu. Udruzite se i kandidujte lice koje bi svojom strucnom spremom moglo da vodi Beograd… to je kljuc pobede.

  2. Ako se sve kockice slože i Đilas prihvati da bude na "čelu kolone" demokratski, proevropskih orijentisane stranaka, pokreta i udruženja građana (sindikata?), mislim da bi DS napravila fundamentalnu pogrešku, da iako pozvana da pristupi ovakvoj opozicioni koaliciji, odbije taj predlog, ne "videći" i da će se ova koalicija profilisati u najjaču opozicioni snagu aktuelnoj vlasti, praktično nestati sa političke scene Srbije. Mišljenja sam da nije potrebno žuriti sa isticanjem kandidature Dragana Đillasa za gradonačelnika Bgd, jer je za izbor gradonačelnika potrebno obezbediti većinu u Skupštini Grada, jer ga bira to telo. Naime potrebno je pre pristanka na izlazak na izbore, postići čvrst sporazum sa aktuelnom vlašću, o jednakoj medijskoj zastupljenosti na medijima čiji je osnivač Država.

  3. Kako to da su Djilasove greske na funkciji gradonacelnika Beograda neoprostive, a Vucicu je oprostena radikalska proslost, funkcija ministra informisanja, po sopstvenom priznanju slavlje povodom ubistva Zorana Djindjica, sest godina obecavanja boljeg zivota?Mnogo smo glup narod.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.