Dragan Đilas: Pomeranje osnivanja Narodnog pokreta za septembar pokazuje da izbora narednih meseci neće biti 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da pomeranje osnivanja Narodnog pokreta za državu, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa juna na septembar jasno govori da izbora u narednim mesecima neće biti.

Đilas je u saopštenju naveo da se Vučićeva „pretnja“ opoziciji septembarskim izborima pokazala kao pretnja „praznom puškom“.

„Pretio je Vučić da će 25. maja reći da se ide na izbore. Govorio da do tog dana čeka opoziciju, inače će izbori biti u prvoj polovini septembra. Čak je održao i zajedničku konferenciju za štampu sa (premijerkom) Anom Brnabić da nam ona kaže da je ponudila ostavku, kao da neko u Srbiji misli da se ona zaista pita nešto o tome“, kazao je Đilas.

On je ukazao da se ništa nije dogodilo jer se, kako je naveo, kriza u Srbiji produbljuje, a da rejting Srpske napredne stranke (SNS) opada.

Dodao je i da nasilje „ne da nije smanjeno, nego se i povećava“, kao i da su građani svaki dan svedoci ubistava, ranjavanja maloletnika i bahatog ponašanja na vlasti.

„Slušamo svedočenja policajaca o tome kako je država proizvodila drogu i trovala našu decu, upozorenja ekonomista da imamo posle Mađarske najveću inflaciju u Evropi i najmanji ekonomski rast, u srednjim školama je broj učenika u odnosu na pre 10 godina smanjen za petinu, a broj diplomiranih studenata za trećinu“, ocenio je Đilas.

Prema njegovim rečima, Srbija se „raspada i gasi“, dok građani traže stabilnost, sigurnost i bezbednost.

Kazao je da zbog tih razloga Vučić više ne pominje izbore i formiranje pokreta, jer je, kako navodi, svestan da bi „iole pošteni i fer izbori“ predstavljali kraj vlasti SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari