Dragan Đilas reagovao na navode svog bivšeg potpredsednika: Bulatovićevi napadi na Tepić identični onima iz SNS 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Napadi na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić od strane doskorašnjeg člana SSP-a Dejana Bulatovića identični su napadima kojima je Marinika bila i još uvek je izložena od strane Srpske napredne stranke, naveo je u saopštenju SSP Dragan Đilas, predsednik ove partije.

Kako dodaje u izjavi, koju je, kako piše u saopštenju, podržalo uže Predsedništvo, to su neistine koje su, osim SNS-a objavljivali tabloidi i televizija Pink, zbog čega su podnete i tužbe nadležnim sudovima.

„Navoditi iste „argumente“ koje koristi naprednjačka propagandna mašinerija, a u isto vreme optužiti Mariniku Tepić i SSP za saradnju sa SNS-om je vrhunac besmisla. Marinika Tepić već godinama vodi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, zbog čega je meta režimskih napada zbog kojih je morala da napusti svoj rodni grad. Poslanici SNS je u Skupštini Srbije nazivaju Belivukovim portparolom i optužuju da je za sopstveni narod rekla da je genocidan. Dokazi koje je hrabro iznosila u javnost doveli su do toga da se neke od najvećih afera u poslednjoj deceniji, poput proizvodnje droge u Jovanjici, šverca oružija i uništavanje namenske industrije, kao i neovlašćenog trošenja para „Telekoma“, nađu i u dokumentima Evropske unije. Upravo u prethodnim danima je zahvaljujući i angažmanu SSP-a i posebno Marinike Tepić, povučen predlog Zakona o unutrašnjim poslovima“, saopštava Đilas.

Prema njegovim rečima, pominjati fotografiju, za koju se zna da je nastala na zvaničnoj večeri u Strazburu, na kojoj su bili i predstavnici Demokratske i Narodne stranke, kao i koalicije Moramo, pokazuje krajnje lošu nameru ili odsustvo razumevanja za ulogu koju Marinika Tepić, kao kopredsedavajuća ima u Odboru za stabilnost i pridruživanje EU.

„Žao nam je što Dejan Bulatović iznosi neistine o stranci u kojoj je do juče bio potpredsednik, kao i o Mariniki Tepić, jednoj od najvećih boraca za slobodnu Srbiju. Samo on zna šta je pravi razlog za kreiranje napada koji podsećaju na napade režima ili službi.
SSP i Marinika Tepić nastaviće borbu za bolju i pravedniju Srbiju“, zaključuje Đilas.

Podsetimo, ranije danas Bulatović je na konferenciji za medije naveo da je iz SSP izašao zbog Marinike Tepić, a da je kap koja je prolila čašu njena fotografija sa Sandrom Božić, članicom SNS i potpredsednicom Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari