Dragan Marković Palma: U Jagodini nema fantomskih birača ali ima fantomskih stranaka 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma ocenio je danas da u Jagodini nije bilo fantomskih birača na izborima 17. decembra 2023. godine, ali da ;ima fantomskih stranaka.

„Juče smo mogli čuti od jedne opozicione stranke u Jagodini, kako izmišljaju neke fantomske birače u Jagodini, pokušavajući da imitiraju svoje političke čelnike iz Beograda, iste one koji su prekjuče u Evropskom parlamentu žestoko radili na štetu Srbije i njenih građana, otvoreno tražeći da se Srbiji ukine pristup evropskim fondovima“, naveo je Marković u saopštenju.

On je izjavio da su u Jagodini svi članovi biračkih odbora, pa i oni ispred opozicije, potpisali sve zapisnike sa biračkih mesta i nije bilo ni jedne primedbe na zapisnik.

„Izborni uslovi su bili jednaki za sve, kontrolu nad izbornim procesom imale su sve stranke koje su učestvovale na izborima. Ako su imali bilo kakve primedbe na izborne uslove postavlja se pitanje zašto su uopšte izašli na izbore. ;Nije bilo ni jedne primedbe na birački spisak ni pre, ni tokom samog izbornog dana, a ni neposredno nakon izbora. Otkuda ova naknadna i zakasnela reakcija nije mi jasno“, rekao je Marković.

On je ocenio da je opozicija, kada je videla da ih narod neće, krenula da se žali strancima i da blati Srbiju, ;nadajući se da će da dođu na vlast mimo volje naroda.

„Te fantomske stranke bi trebale da znaju da jedinstveni birački spisak predstavlja javnu ispravu u kojoj se vodi jedinstvena evidencija punoletnih državljana Srbije koji imaju biračko pravo. Birači se upisuju u birački spisak prema mestu prebivališta. ;U delu biračkog spiska za područje grada Jagodine upisani su državljani sa biračkim pravom koji imaju prijavu prebivališta u Jagodini“, naveo je Marković.

On je ocenio da se broj upisanih građana u birački spisak, kako za celu teritoriju Srbije, tako i za Jagodinu, ne može uporediti sa brojem stanovnika iz popisa stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari