Dragan Šutanovac: Ne nudim se Vučiću 1Foto FoNet Božana Pavlica

Predsednik Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac rekao je da mu je tekst na Nova.rs u kom se navodi da se nudi za ambasadora Srbije u SAD izazvao podsmeh, i da bi čak i kad bi mu ta funkcija bila ponuđena, morao ozbiljno da porazmisli o tome.

Šutanovac je, gostujući na TV Nova, rekao da je tekst portala u kom se navodi da postoje glasine da je njegov odnos sa predsednikom Aleksandrom Vučićem evoluirao do toga da bi Šutanovac mogao i zvanično da bude predložen za ambasadora Srbije u Vašingtonu, zlonameran.

„Neću da reflektujem na tekst koji nije potpisan. Ne gledam TV Hepi, zato što ne uvažavam novinare koji tamo rade, a oni se čak i potpišu, i ja sad treba da reflektujem na tekst koji mi je, verujte mi, izazvao podsmeh“, rekao je bivši predsednik DS-a, gostujući u jutarnjem programu TV Nova.

Na direktno pitanje postoji li mogućnost da bude imenovan za ambasadora Srbije u SAD, Šutanovac je rekao da ne zna, ali da se nikada nikome nije nudio.

„Za mene možete svašta da kažete, ali da sam lažov, prevarant i da sam se ikada nudio za bilo šta… Da sedi sad Boris Tadić ovde koji je bio predsednik meni tolike godine, ili Zoran Đinđić pokojni, da ih pitate da li sam se ikada nudio za bilo koju funkciju, nisam nikada“, naglasio je bivši lider demokrata.

Naglasio je i da nema nikakvu saradnju sa vladajućom Srpksom naprednom strankom.

„Ja sam pet godina van političkog života. Ja vodim nevladinu organizaciju, stranke me ni za šta ne interesuje, nijedna (…) Da je ta priča takva, pa je ne bih sedeo kod vas ovde, ja bih sedeo u drugoj, mnogo gledanijoj televiziji na koju ne idem. Ni na jednu od tih televizija ne idem. Znači, sedeo bih u jutaranjem programu neke televizije koja ima šer pet, šest, deset puta veći nego vaš, ali ja tamo ne gostujem. Da se nudim, da li mislite da ne bih imao prostor tamo da gostujem, pa u svakoj emisiji bih gostovao“, poručio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari