Raketa Džavelin za Kosovo, oklopna borbena vozila za Srbiju: Dragan Šutanovac o američkom zelenom svetlu za naoružavanje

Ostavite komentar


  1. Militarizacija Kosova nije dobra vest kako za Beograd tako i za zemlje u okruženju, posebno za Severnu Makedoniju koja se već suočila sa naoružanim pobunama koje su za cilj imale otcepljenje dela teritorije i formiranje Velike Albanije – smatra Šutanovac.
    Komentar: Šutanovac po sebe preoznaje druge. Militarizacija Srbije nije dobra vest kako za Prishtinu tako i za zemlje u okruženju, posebno za BiH, Crne Gore, Kosova, Hrvatske, MKV. Zna seev sve zemlje u okruzenje Srbije koja se već suočila sa naoružanim pobunama koje su za cilj imale otcepljenje dela teritorije Hrvatske, BiH, Kosova i formiranje Srbski Svet.

  2. Vidi ga.
    Ako se Kosovo militarizuje to nije dobra vest za Beograd i Makedoniju, a ako se mi militarizujemo i pricamo o vracanju vojne obaveze to nije nikakva pretnja za komsiluk.
    Koje licemerje.
    Pa sigurno da Balkanskim plemima ne treba nikakva militarizacija, niti vojska.

  3. Napravili im drzavu, napravili im vojsku, naoruzavaju ih, a nas obavestavaju…

  4. U prevodu – samo se vi ubijajte, mi vam prodajemo oružje i nama je super!
    Kao Ukrajina i Rusija – ratovaće se do poslednjeg Srbina i Albanca.

    KO NEĆE BRATA ZA BRATA, TAJ ĆE TUĐINA ZA GOSPODARA !!!

  5. Cuveni ministar odbrane. Covek, zasluzan za najvece urusavanje vojske Srbije na svetu. Mada, samo je slusao naredjenja zapada. Kaze, NATO kritikovao i usporavao, apsolutno nezakonito, stvaranje vojske Kosova. Pa ko ih je nauruzao?!?! Ko im je napravio vojsku?!?!

  6. Otkazati nabavku oklopnih borbenih vozila i kupito ih od drugih…njih pare jedino bole.

  7. Svi u NATO i rešena međusobna pitanja ,plus ušteda za finansiranje vojnih resursa!

  8. Naoružava se svako ko može u skladu sa svojim budžetom. Odavno su kriminalne grupe bolje naoružane nego policije siromašnih zemalja, dok se iste te policije iživljavaju nad svojim stanovništvom. ,,Dog eats dog“ ili drugim rečima ,,upucaj ga pre nego što on tebe upuca.“ Prodaja oružja cveta, sirotinja umire – kakva divna vest za bogate.

  9. Ne treba mešati Severnu Makedoniju u ovu priču . Ono što bilo , bilo je i ne može da se ponovi . NATO je sada tamo .

  10. Nabavka protivtenkovskih raketa je ‘bezbednosni izazov’ za tenkove koje imamo/ ćemo dobiti, ali Srbija je glavni ‘faktor stabilnosti’ u čitavom regionu. Da nije tako Kosovo ne bi tražilo protivtenkovske rakete, zar ne?

  11. Narode Kosova radujete se raketama,ovi Bogovi sveta nasli jos jedno trziste da na vama zaradjuju,cemu se radujete ,rakete znace smrt i nikad ne dolaze iz jednog pravca

  12. Albancima na KiM će Amerikanci isporučiti oko 2.500 sistema što je otprilike po 8 raketa po srpskom tenku. Da je takva kupovina usmerena samo i isključivo protiv Srbije govori i činjenica da Severna Makedonija, Albanija i Crna Gora nemaju ni jedan tenk.

  13. Ko se ovome čudi taj je spavao 30 godina! Na ovome se vredno radi odavno, korak lo korak! Biće svi naoružani, napraviće se kontrolisane tenzije i čarke i balkanska mini-trka u naoružanju kreće!
    Kada nekome bude odgovaralo biće svi spremni za…. Stara formula. Davno je rečeno :… Jedna zemlja a dva gospodara…. To ne ide!

  14. jednima novci
    drugima rakete
    trećima vojni rok………..Zna narod,a narod glup ko ćuskija-Lane Gutović

  15. Umesto da se svi prizovemo pameti i dezimo demiletirizaciji mi,beda,tezimo da nabavimo oruzje,da se spremamo za rat,pogibije,rusenje umesto da se te pare daju na razvoj i unapredjenje uslova zivota. Srbija je sa svojim predsednikom perjanica takvog opredeljnja a kao odgovor,okruzenje odgovara.

  16. Dobar broj komentatora je zaboravio, pre svega 1998. i 1999. godinu!
    Takođe, zaboravila gospoda da je ta ista USA do nešto pre tih godina, OVK ili (UČK), zvanično tretirala kao terorističku organizaciju! Šta su tada preduzeli Sloba, Mira, Šešelj, Vučić,…, znaju svi, osim većine građana Srbije! Tako, neće tamo više ići drugi tenkovi, a Vučić može koliko god puta hoće da diže vojsku na najviši nivo borbene gotovosti, ili, uvodi obavezno služenje vojnog roka!!!

  17. @Dani Kovac

    Imao bi tvoj komentar neki smisao da se ne zna nakoji nacin su se Albanci docepali Kosova, sta su pokusali u Makedoniji, da projekat „velJika alJbanija“ nije na agendi svih albanskih politicara, da ne masete okolo „autohtonim zastavama“ na kojoj je ucrtano pola Balkana, da ne svojatate tudju kulturnu i versku bastinu, izmisljate istoriju kako bi svojatali jos vise tudjeg itd. Glumi tamo gde vas ne poznaju.

  18. Kosovu protitenkovske rakete, Srbiji oklopna vozila, politicarima busnje u pileca prsa, a narod ce to sve platiti, kad se saberu i kamate i Pozlatiti, A ujka SEM Prodaje bajatu robu i nagovara na mir zavdjenu bracu , oj Balkanu , i to zapadni,,,,dok je ovaca prodavace se i makaze ,,,

  19. Kosovo se naoruzava da brani svoj narod od onih koji dan i noc planiraju kako da udju na teritoriju Kosova da bi ubijali i pljackali albanski narod! Al nece proci kao sto misle.

  20. Komentar Darko je na mestu,Rusima bazu na Kopaonik, pa nek se Šiptari slikaju sa američkim raketama.

  21. Koliko se puta istorija ponavlja ovo vise postaje smesno. isti recept svuda u svetu, a budale samo ratuju.

  22. Halo novinari u pokusaju, ajde jedno objasnjenje:
    „Raketa Džavelin za Kosovo, oklopna borbena vozila za Srbiju:“
    Gde se u tekstu spominju oklopna..kakvi su nam to novinari odmah sut karta idi da stembiljas na birou rada.

  23. Znači dobro je kad vi serbi zveckate oruďem i hvalite na arsenal vojske da ste naj jača na balkanu i kad najavljujete da čete

  24. Ništa nije novo ni iznenađujuće.Nije ni za Vučića,jer on i ne donosi odluke ni o čemu nego Hil.Vučić samo aminuje.I traži da čuva i neguje prijateljske odnose sa SAD.Ne sme da pisne,samo mora da izvršava obećano.Jedino ume i sme da pljuje opoziciju i građane Srbije koji su svesni njegovog uništavanja Srbije.I to radi sa zadovoljstvom.

  25. Pa neće samo po srpskim selima da gruva. Džaba kad ovi jave srokali smo srpski tenk a neki nesrećnici nisu ni imali vremena da čuju vest nego im se kuće pojave na CNN. A Ameri se ukmete, naprave rupu u krevetu, grickaju čips i navijaju.

  26. Naoružaš sve strane.Onda se u nekom trenutku povučeš na bezbednu lokaciju.Potpališ vatru ,a naivan narod nek strada

  27. Kako ide ono biznis je biznis ,rat je rat bez rata nema biznisa ..a bez biznisa nema rata

  28. Smejurija! Nama prodaju oklopna vozila a albancima sredstva za uništavanje. Biznis par ekselans! Samo idiot može da kupuje opremu i oružje od neprijateljskih zemalja. Najava kupovine aviona rafal je neverovatna glupost. U elektronici tih aviona je moguće postaviti skrivene subverzivn softvere ili čak i hadverska rešenja koji se mogu aktivirati !daljinski

  29. Srbija je morala zatražiti hitnu reakciju Saveta Bezbednosti UNa zbog kršenja Rezolucije 1244. Zašto to nije učinjeno?

  30. Nisu Huti napali Amerikance u Americi niti Engleze u Engleskoj. Šta će oni po arapskim zemljama nego da svojom prisustvom prete i izvlaće naftu i druge resurse i da svoje baze tretiraju kao svoju državnu teritoriju. Bezobrzluk je kad kažu da su odgovorili na napade Huta. A koga su oni napali i doveli do genocida Palestince preko svog podanika Izraela koji je kao ugrožen pa se brani. Ne trebaju se iznenaditi kada i njive zemlje postanu meta i kada vide da je vreme njihove moći prošlo i da se tope. Evo sada naoružavaju kosovo i to mrtvi hladni saopštavaju Beogradu u sred Beograda. Šta onda da očekuju.

  31. Sad još posade za tenkove….e moj narode samo se tucite….odavno smo mi izgubili suverinitet kad nama Ameri odredjuju i odobravaju šta i gde da kupimo….

  32. Pod hitno kupiti TOS-1 solncepek pa da vidimo čija majka crnu vunu prede.Ovo je cirkus,bilo je jasno davnih dana šta nam spremaju „prijatelji“ sa zapada još od kraja 19-tog veka ali našim ljubiteljima zapadnih vrednosti je sve potaman.

  33. @Berisha
    Ja koliko znam, po presudi suda u Hagu, samo je Hrvatska izvršila agresiju na BiH i niko nije drugi nikoga napao. Kad već stalno citirate razne presude i izvodite zaključke o nama u Srbiji, onda budite precizni u tome.

  34. Zato što su pametni,jednima,oklopna vozila, a drugima rakete,udrite ..se sve da potrošite, pa opet.

  35. Može li neko da mi objasni zašto postojanje srba i srpske države ugrožava američke nacionalne interese. To je izjavio Dzordz Bush mlađi, deceniju pre agresije 99.e

  36. Tako I treba kad ste najaci, vucic stalno govori da je srbija najaca onda nemoj dase plasite. Zaratite sa albancima da gledamo uzivo na TV, akohocete puske iz drugog svetskog rata rusi imaju koliko hocete.

  37. ovo ovako vidim: Srbiji prodaju oklopna vozila, a Kosovo džaveline da ista vozila gađaju?!

  38. prvo bombardovanje srbije sada kr[enje 1244 doyvolili da se formira policija i vojska a navodno kfor treba da odr\ava red i mir na kosovu

  39. Ljubinka@. Narod uopšte ne mari za Kosmet, a ne mari ni crkva,dokle više da se lažemo.Srbi nisu državotvorni narod čim glasaju za šefove kriminalnih kartela SPS,SNS,DS…koji nisu dorasli ni Kurtiju a kamo li Hillu koji raspolaže obaveštajnim podacima o njihovim nepoćinstvima pa ih lako ucenjuje.

  40. @Dani @Berisha… Odcepljenje Kosova moze i legitimno je, ali Republike Srpske Krajine i Republike srpske ne moze? A gde je logika? Pa srbi su 1991 ratovali za isto ono za sta su albanci 1999. Sta nije jasno?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.