Draginja Vuksanović Stanković (SDP): Vučiću, pazi svoj posao i ne brini za Crnu Goru 1Foto: Printscreen/Youtube

Poslanica u crnogorskoj Skupštini iz redova vladajuće Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Draginja Vuksanović Stanković prokomentarisala je da „nema te inicijative iza koje se može sakriti Vučićeva servilnost Moskvi“, povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića Crnoj Gori da se pridruži inicijativi „Otvoreni Balkan“.

– Vučiću, pazi svoj posao i ne brini za Crnu Goru. Crna Gora hoće put u Evropsku Uniju i regionalnu integraciju po EU, a ne balkanskim standardima, navela je poslanica SDP i uz tvit podelila i Vučićevu izjavu u kojoj je naveo da neće nikoga da moli da bude deo „Otvorenog Balkana“, već da ako Crna Gora i BiH hoće da se pridruže, to i učine.

Vuksanović Stanković je pozvala Srbiju da pre poziva izruči Svetozara Marovića, poslednjeg predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore, čije isporučenje crnogorske vlasti više od četiri godine traže od Srbije, u kojoj se nalazi, kako bi odslužio zatvorsku kaznu po presudi za finansijske malverzacije u Budvi. Ona je pozvala Srbiju da izruči i „druge kriminalnce koje krijete. Apropo regionalne saradnje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari