Milovan DrecunFoto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da očekuje da će se predsednik Aleksandar Vučić odazvati pozivu Evropske unije da dodje na sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Brisel, ali je ocenio da je problem Priština, jer nije spremna za dogovor.

Drecun je za Radio televiziju Srbije rekao da će razgovori u Briselu biti teški i da Priština insistira da sprovede jednostranu odluku o naplati kazni gradjanima sa severa Kosova koji do ponoći ne budu zamenili srpske registarske tablice kosovskim.

„Politički se poigravaju i sa Briselom i sa srpskim narodom nudeći 20 varijanti, kako (glavni pregovarač Prištine Besnik) Bisljimi kaže“, rekao je Drecun i dodao da će dogovor sa Prištinom biti postignut ako postoji osnova.

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač u dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi izjavio je da je Kosovo izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku poslalo pismo koje sadrži 20 načina za rešavanje pitanja registarskih tablica bez, kako je kazao, osporavanja zakonitosti te odluke.

Prema rečima Drecuna pitanje je šta će Priština u Briselu tražiti zauzvrat, i kako je dodao, izgleda da je tendencija nekih zapadnih država da odloži odluku o naplati kazni onima koji nisu zamenili tablice, a da se Srbi vrate u institucije.

„Ta trgovina neće proći. Vučić je izbegao mnoge zamke koje su bile u ranijim pregovorima“, zaključio je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari