DS: Blokove u TENT-u sabotirala Vlada, treba im staviti lisice na ruke 1Foto: Beta/Ministarstvo rudarstva i energetike

Demokratska stranka( DS) saopštila je danas da saboteri zbog kojih su blokovi u Termoelektrani „Nikola Tesla“ (TNT), u Obrenovcu, ispali iz rada sede u vladi, i „policija koja ih obezbeđuje oko zgrade samo treba da se popne do njih, na sprat, i stavi im lisice na ruke“.

„Tu sede glavni saboteri. Reč je o klasičnom neznanju u rukovođenu tim sistemom. Građani će 3. aprila birati između Srbije i SNS mafije“, rekao je predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević, u obraćanju novinarima, ispred sedišta ministarstva rudarstva i energetike, povodom izjave premijerke Ane Brnabić da „ne isključuje mogućnost sabotaže“ kao uzrok kvara u TENT.

Govoreći o iznosu novca koji se sada daje za uvoz struje zbog „kolapsa“ energetskog sistema, posle prvog snega, on je rekao da „svaka dva sata ova mafijaška vlast zbog svoje nesposobnosti potroši jedan vrtić u Beogradu, svakog sata potroši 50 traktora, 500 steonih junaca“.

On je napomenuo da DS traži da ministarka Zorana Mahajlović podnese ostavku ili, ako to ne učini, bude smenjena, kao i da v.d. direktor EPS Milorad Grčić „bude priveden poznaniju prava“ ili će stranka podneti protiv njega krivičnu prijavu.

Kako je rekao Milivojević, Grčića je „lično imenovao na to mesto“ Aleksandar Vučić koji se „predozirao“ vlašću, pa je danas istovremeno predsednik, premijer, ministar i mnogo toga.

Potpredsednica DS Tatjana Manojlović je rekla da je stranka „sinoć dobila pismo rudara Kolubare“ kojim objašnjavaju zbog čega su blokovi u TENT ispali iz rada.

Kako je prenela, oni su napisali da je „u tom vozu koji je iskipovan bilo nekoliko vagona čiste jalovine i da država mora hitno da smeni Grčića jer je to organizovao zbog bolesne ambicije da se dodvori Vučiću velikom proizvodnjom uglja i struje“.

Povodom ukidanja prostornog plana Loznice, posle protesta zbog najavljenog iskopavanja litijuma, ona je rekla da je to simbolično dobro ali suštinski nema značaja sve dok je na snazi republički prostorni plan.

„Sve je u tom slučaju jasno, ponovo se vlast ruga građanima Srbije“, rekla je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari